Nieuws23.10.2020

Goed nieuws op vrijdag: The Addams Family en Animaniacs komen terug en ADE gaat dit jaar digitaal


Welkom bij een edititie van onze Goed Nieuws op vrijdag rubriek. Zoals je inmiddels van ons gewend bent staat deze wekelijks vol met alleen maar positief nieuws. Omdat er al genoeg ellende in de wereld is. Deze week lees je onder andere meer over de digitale versie van het Amsterdam Dance Event (ADE), de terugkeer van The Addams Family en Animaniacs en natuurfoto’s die tot de verbeelding spreken. Maak er een fijn weekend van en spread the good news!

Amsterdam Dance Event online

Het ADE trekt jaarlijks meer dan 400.000 bezoekers naar de hoofdstad. Dit jaar vindt het clubfestival voor de 25e keer plaats. Helaas is het niet de jubileumeditie geworden die de organisatie voor ogen had. Wil je dit weekend lekker feesten en testen hoe hard je die speakers in je woonkamer kunt zetten? Geniet dan nog tot en met zondag van de beste DJ’s, workshops en masterclasses. Lees hier meer over de online versie van het ADE.

Boek met de mooiste natuurfoto’s van Dick van Duijn

De naam Dick van Duijn zegt je misschien niet meteen iets. Toch is de kans groot dat je zijn wereldberoemde foto van een eekhoorn die aan een bloem ruikt, wel kent. Deze foto van de fotograaf uit Noordwijk ging de hele wereld over. Het is niet de enige prachtige foto die door de fotograaf is gemaakt. Op 6 november komt zijn boek De pracht van de natuur uit, die vol staat met de mooiste natuurfoto’s. Wij zetten dit boek alvast op ons verlanglijstje voor de feestdagen!

<em>Cover van het boek van `Pracht van de natuur` van Dick van Duijn<\/em>
Cover van het boek van `Pracht van de natuur` van Dick van Duijn

Gezondheidsfondsen en jongeren lanceren samen community 2K40

De komende tijd ga je de naam ‘2K40’ vaker voorbij zien komen. Deze community is gecreëerd voor en door jongeren en onderdeel van het meerjarenprogramma ‘De Gezonde Generatie’. Dit programma moet ervoor gaan zorgen dat de Nederlandse jeugd de gezondste van de wereld wordt, zowel fysiek als sociaal en mentaal. In de champagnefilm worden alle jongeren van Nederland opgeroepen om hun ideeën voor een gezonder leven te delen met de hashtag 2K40. Een campagne met een positieve insteek, maar die ook realistisch is over gezondheidsproblematiek.

Jongeren worden via TikTok, Instagram en YouTube opgeroepen om mee te bouwen aan de community en hun ideeën te delen. De jongeren met de meest toffe ideeën krijgen hulp en middelen om hun idee uit te werken en het bereik te vergroten. Zo wordt 2K40 een community met originele content, gemaakt door en voor jongeren, die inspireert om het beste uit jezelf, elkaar en het leven te halen.

De trailer van de nieuwe Animaniacs

Keek je vroeger ook altijd Animaniacs? De grappige cartoonfiguren komen terug. Yakko, Wakko en Dot komen terug op Hulu. De Warner Bros.-beestjes beloven kinderen en volwassenen weer te vermaken met slimme, sneaky humor.

De nieuwe Animaniacs zijn op 20 november op Hulu te zien.

The Addams Family komt terug en Tim Burton produceert het

The Addams Family barst van de gezellige en eigenzinnige familieleden. Cousin It, de mooie Morticia en natuurlijk de lange Lurch, allemaal dragen ze een steentje bij aan de eigenaardigheid die Addams heet. Goed nieuws, want de serie komt terug! De makers van Smalville schijnen hem te schrijven en niemand minder dan griezelgrootheid Tim Burton is producent. Wij kunnen niet wachten! Als er maar veel Wednesday in zit.

NASA toont geweldige beelden van Osiris-Rex

NASA heeft voor het eerst monsters verzameld van een asteroïde en het zou NASA niet zijn als het niet wat beelden zou delen van die missie. Het Osiris-Rex ruimteschip heeft maar liefst zes seconden contact gelegd met de asteroïde Bennue en wat stof en steen meegenomen. De beelden zijn prachtig!

Verder lezen over NASA

Die botsproef in de ruimte heeft een Nederlands tintje

Ergens in de uitgestrektheid van de ruimte zou zomaar een onopgemerkte asteroïde op koers kunnen liggen voor een frontale botsing met de aarde.

Technology15.04.2024

Die botsproef in de ruimte heeft een Nederlands tintje

Dit is HyperScout H.
De maan krijgt zijn eigen Sint Bernards: robothonden

Er wordt al veel gepland voor op de maan. Er komen zelfs robothonden aan te pas. Die zijn bedoeld om de Sint Bernards van de maan te worden.

Technology10.04.2024

De maan krijgt zijn eigen Sint Bernards: robothonden

Scarlett Johansson wil maanlanding faken in Fly Me To The Moon

Het is één van de meest besproken ruimte-onderwerpen allertijden: is de maanlanding nou echt of niet? Het maakt niet uit tot welk kamp je behoort, waarschijnlijk zal je plezier halen uit de nieuwe film Fly Me To The Mo...

Entertainment09.04.2024

Scarlett Johansson wil maanlanding faken in Fly Me To The Moon

​GMT+Maan: De maan krijgt zijn eigen tijdzone

Het lijkt een verlate 1 april-grap, maar het is toch zo: de maan krijgt zijn eigen tijdzone. NASA heeft van het Witte Huis de opdracht gekregen om die te gaan bedenken. De deadline? Eind 2026. Wanneer de langverwachte A...

Technology05.04.2024

​GMT+Maan: De maan krijgt zijn eigen tijdzone

​Drie bedrijven mogen zich wagen aan de maanauto voor NASA

Waar we eerst al blij waren wanneer we een stapje op de maan zetten, willen we nu een hele bolide naar de maan meenemen om de boel te herkennen. De astronauten die tijdens de Artemis V-missie voet op de maan zetten, zull...

Technology04.04.2024

​Drie bedrijven mogen zich wagen aan de maanauto voor NASA

Ruimtepuin van NASA gaat dwars door huis heen

Een gezin in Florida had de schrik van hun leven: ruimtepuin afkomstig van het ISS kwam dwars door hun huis heen vallen. Het stuk puin weegt maar een kilo, maar gezien waar het vandaan komt, komt dat hard aan. Het komt...

Technology02.04.2024

Ruimtepuin van NASA gaat dwars door huis heen

NASA: Dit is wat astronauten straks op de maan moeten doen

NASA is zich de afgelopen tijd bijna volledig aan het focussen op Artemis, de maanmissies die ervoor gaan zorgen dat we veel meer ontdekken over wat wij met de maan kunnen. Maar ook de eerste keer dat een vrouw en een zw...

Technology29.03.2024

NASA: Dit is wat astronauten straks op de maan moeten doen

​James Webb-ruimtetelescoop spot iets lekkers voor in de cola

De ruimtetelescoop James Webb maakt nog steeds veel foto’s en laat wetenschappers grote ontdekkingen doen, maar de laatste tijd lijkt het wel wat stiller rondom het gevaarte. Tot nu, want de ruimtetelescoop heeft een i...

Technology15.03.2024

​James Webb-ruimtetelescoop spot iets lekkers voor in de cola