Nieuws27.11.2020

​Goed nieuws: een fooi van 3.000 dollar, de Chinese Maanmissie en dit is de faamnaam van 2020


Het is bijna weekend, gelukkig! Reden genoeg om je die laatste werkdag door te slepen met een heleboel positivisme. We hebben het in deze Goed Nieuws op vrijdag over onder andere de Chinese maanmissie, originele lightsabers uit de Star Wars-films, het Oostenrijkse dorp Fucking en de faamnaam van 2020.

Eén biertje en een fooi van 3.000 dollar

Als je in de horeca werkt in Nederland dan is een fooitje al een grote plus, maar in Amerika pakken ze dat altijd anders aan. Daar is de fooi een groot bedrag bovenop een laag loon. Nu het coronavirus woedt hebben echter veel restaurants de deuren moeten sluiten. Toen een klant die alleen een biertje kwam drinken hoorde dat het restaurant zou gaan sluiten, besloot hij daarop een fooi van maar liefst 3.000 dollar achter te laten. Een prachtig bedrag en bepaald geen fout van de man, die nog achterna is gerend door het personeel om te vragen of dat allemaal wel klopte. De man gaat, zodra het restaurant weer geopend is, weer terug voor een biertje, maar zal dat nu dus tijdelijk even thuis moeten doen.

China zet grote stappen in maanmissie

De ruimterace was altijd een aangelegenheid tussen Amerika en Rusland, maar inmiddels doet Europa mee, China, India en zelfs particuliere bedrijven zoals SpaceX. China zet inmiddels grote stappen in een nieuwe maanmissie. De Chang’e-missie 5 gaat bijna de ruimte in, op zoek naar de Maan voor monsters van de materialen die zich op de maan bevinden. De vorige missie, Chang’e 4 heeft geschiedenis geschreven door op de verre kant van de Maan te landen. Hierbij werd veel data en beeldmateriaal verzameld, maar nu is het dus tijd voor fysiek materiaal. De missie is inmiddels goed gelanceerd en Chang’e 5 heeft nu 23 dagen om alles te verzamelen. Een dezer dagen moet hij op de maan arriveren voor zijn belangrijke missie.

Oostenrijks dorp Fucking past naam aan

Misschien had je er nog nooit van gehoord, maar in Oostenrijk bestaat een dorp dat daadwerkelijk Fucking heet. Een bijzondere naam en blijkbaar reden voor mensen om het plaatsnaambord uit de grond te trekken en mee te nemen. Daar werden ze in het dorp zelf niet echt gelukkig van. Als het bord er wel stond was het voor bezoekers reden om ermee op de foto te gaan, soms zelfs naakt. Ze zijn er klaar mee in het kleine dorpje en hebben besloten de naam aan te passen naar Fugging. Geen Fucking foto’s meer in Fugging dus.

Faamnaam 2020: Mette Bus

Wie DJ’s Coen en Sander al even volgt weet dat zij elk jaar op zoek gaan naar mensen met een bijzondere naam. Dat deed het duo al toen ze nog bij 3FM zaten (al werd het toen ‘schaamnaam’ genoemd) en het blijft toch altijd elk jaar weer gniffelen. Dit jaar is Mette Bus uitgeroepen tot Faamnaam van het jaar. De tweede plek is voor Bennie Weijs en Lieve Lingen sleepte de derde plaats in de wacht. Mette Bus neemt het stokje over van Mat Ras. In voorgaande jaren werden Jack Pot, Chris Mus, Kenny Boeijen en Ferry Kuhlman uitgeroepen tot Faamnaam van het jaar. Andere genomineerden dit jaar waren Nies Slim, Dino Saris, Co de Kraker en Elk Gram – Raak. Nog niet klaar met gniffelen? Je kunt alle genomineerden van de afgelopen jaren hier vinden.

Er komt een arcadevideo over Midway: Insert Coin

Documentaires over games zijn vaak heerlijk om naar te kijken. De gedrevenheid van zowel ontwikkelaars als spelers is vaak zeer aanstekelijk. Dat er nu een documentaire wordt gemaakt over Midway-games, het bedrijf achter veel bekende arcadekasten zoals Mortal Kombat en NBA Jam, is een cadeautje. De trailer is al geweldig en zet al goed de toon, dus we kunnen niet wachten tot de docu er eenmaal is. Hij verschijnt als het goed is begin december op de Amerikaanse streamingdienst Alamo Drafthouse on Demand.

Lightsaber uit Revenge of the Sith kopen?

Een Star Wars stunt-coördinator heeft lightsabers liggen die echt in de film Revenge of the Sith zijn gebruikt. Zelfs de Hero Lightsaber van Obi-Wan Kenobi zit erbij. De mooie props worden nu te koop aangeboden voor het goede doel. In totaal zou de hele collectie wel meer dan 5,6 miljoen dollar waard zijn. Er zitten een heleboel iconische dingen tussen, waaronder lightsabers uit Star Wars: The Phantom Menace.

The Queen’s Gambit breekt Netflix-records

Wij zijn lyrisch over de prachtige serie The Queen’s Gambit en vertelden je een paar weken geleden al waarom we vinden dat jij ook moet kijken. De serie doet het ontzettend goed op Netflix. In de eerste 28 dagen sinds de release is The Queen’s Gambit al 62 miljoen keer gestreamd. Het is daarmee de beste bekeken miniserie ooit op de streamingdienst. Dat maakte Netflix deze week bekend via Twitter. Het verbaast ons niet als de vraag naar schaakspellen de komende tijd door het dak gaat. Na het zien van deze serie krijg je gewoon zin om het spel zelf ook onder de knie te krijgen. Heb je geen idee waar we het over hebben? Reserveer een regenachtige of koude dag en binge deze miniserie!

Verder lezen over Game

Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed

Twitch gaat de social media kant op. Het kopieert een functie van TikTok waarmee je waarschijnlijk aanzienlijk meer streams ontdekt.

Social Media18.04.2024

Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Fallout en The Last of Us. Als het om series gaat is de vergelijking snel gemaakt. Beide series zijn gebaseerd op videogames. The Last of Us is al een doorslaand succes is en Fallout lijkt in zich te hebben dat ook te worden.

Entertainment17.04.2024

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Fallout gekeken? Dan heb je misschien wel de behoefte gevoeld om dat nummer te bellen dat in de zesde aflevering voorbij komt. Niet doen: dat is al voor je gedaan en dat scheelt weer belkosten.

Entertainment16.04.2024

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

IKEA heeft een nieuwe doelgroep op het oog: gamers. En een van zijn nieuwe Brannboll-meubels klap je snel weg als er iemand komt.

Gaming16.04.2024

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

Grappig: AI toont hoe gamepersonages eruitzien als ze bejaard zijn

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat Mario al meer dan 40 jaar exact dezelfde leeftijd heeft? Wat als dat niet zo was? AI weet het.

Gaming14.04.2024

Grappig: AI toont hoe gamepersonages eruitzien als ze bejaard zijn

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Fortnite en TikTok tegelijk: straks kan het

TikTokken tijdens het Fortniten? Waarschijnlijk kan het binnenkort. Tegelijk. Er zou een Picture-in-Picture-modus naar de game komen.

Gaming11.04.2024

Fortnite en TikTok tegelijk: straks kan het

Star Wars Outlaws: waar je de criminele onderwereld van Star Wars ontmoet

Star Wars kent meer dan 100 videogames, maar toch blijft het fijn - en best spannend- wanneer er weer eentje bij komt.

Gaming10.04.2024

Star Wars Outlaws: waar je de criminele onderwereld van Star Wars ontmoet

Verder lezen over Netflix

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

We zeggen het maar meteen: Ripley is briljant. Misschien niet zo slim voor de opbouw van een review, maar als je iets van dit artikel meeneemt, dan moet dat het zijn. Ripley werd al een tijdje op Netflix gehyped, maar nu...

Entertainment05.04.2024

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Spiritfarer: je kunt door deze titel en de kop van dit artikel denken dat het gaat om een medewerker van een crematorium, maar dat ben je niet. Wel ben je iets wat daarop lijkt. In deze bijzondere game neem je namelijk d...

Gaming03.04.2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Maar je móet.
Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Only Murders in the Building is een enorm charmante serie, maar misschien is die wel iets te charmant. De Disney+-serie (die stiekem van Hulu is) vertelt een verhaal over drie mensen die in hetzelfde gebouw wonen en een...

Entertainment02.04.2024

Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

Er is iets poëtisch aan het neerknallen van zombies. Het voelt goed, het voelt niet slecht. Het lijkt soms de noodzaak te zijn. Bijvoorbeeld in de Netflix-game Into the Dead 2: Unleashed. Het is ouderwets knallen en dat...

Gaming27.03.2024

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

​Netflix weekend-kijktip: 3 Body Problem komt heel dichtbij

Het is lang gehyped en nu staat het op Netflix: 3 Body Problem, een serie gebaseerd op de roman van Liu Cixin: de zeer succesvolle roman van deze Chinese schrijver. Dat is echter niet de enige reden waarom er zo naar wer...

Entertainment22.03.2024

​Netflix weekend-kijktip: 3 Body Problem komt heel dichtbij

Netflix Games-review: Immortality speelt weg als een film

Ze is een vergeten actrice die er een nogal heftige levensstijl op nahoudt: Marissa Marcel (gespeeld door Manon Gage) en jij moet natuurlijk volledig in het leven van deze gevallen ster duiken, want er is wat mysterie om...

Gaming20.03.2024

Netflix Games-review: Immortality speelt weg als een film

Netflix verbergt meer dan 1100 titels aldus onderzoek van Streamwijzer

Volgens onderzoek van Streamwijzer blijkt dat Netflix meer dan 1.100 films en series achterhoudt voor Nederlandse kijkers wanneer hun accounttaal is ingesteld op Nederlands. Een eenvoudige verandering naar Engels kan het...

Entertainment19.03.2024

Netflix verbergt meer dan 1100 titels aldus onderzoek van Streamwijzer

Verder lezen over Space

Die botsproef in de ruimte heeft een Nederlands tintje

Ergens in de uitgestrektheid van de ruimte zou zomaar een onopgemerkte asteroïde op koers kunnen liggen voor een frontale botsing met de aarde.

Technology15.04.2024

Die botsproef in de ruimte heeft een Nederlands tintje

Dit is HyperScout H.
De maan krijgt zijn eigen Sint Bernards: robothonden

Er wordt al veel gepland voor op de maan. Er komen zelfs robothonden aan te pas. Die zijn bedoeld om de Sint Bernards van de maan te worden.

Technology10.04.2024

De maan krijgt zijn eigen Sint Bernards: robothonden

Scarlett Johansson wil maanlanding faken in Fly Me To The Moon

Het is één van de meest besproken ruimte-onderwerpen allertijden: is de maanlanding nou echt of niet? Het maakt niet uit tot welk kamp je behoort, waarschijnlijk zal je plezier halen uit de nieuwe film Fly Me To The Mo...

Entertainment09.04.2024

Scarlett Johansson wil maanlanding faken in Fly Me To The Moon

​GMT+Maan: De maan krijgt zijn eigen tijdzone

Het lijkt een verlate 1 april-grap, maar het is toch zo: de maan krijgt zijn eigen tijdzone. NASA heeft van het Witte Huis de opdracht gekregen om die te gaan bedenken. De deadline? Eind 2026. Wanneer de langverwachte A...

Technology05.04.2024

​GMT+Maan: De maan krijgt zijn eigen tijdzone

​Drie bedrijven mogen zich wagen aan de maanauto voor NASA

Waar we eerst al blij waren wanneer we een stapje op de maan zetten, willen we nu een hele bolide naar de maan meenemen om de boel te herkennen. De astronauten die tijdens de Artemis V-missie voet op de maan zetten, zull...

Technology04.04.2024

​Drie bedrijven mogen zich wagen aan de maanauto voor NASA

Ruimtepuin van NASA gaat dwars door huis heen

Een gezin in Florida had de schrik van hun leven: ruimtepuin afkomstig van het ISS kwam dwars door hun huis heen vallen. Het stuk puin weegt maar een kilo, maar gezien waar het vandaan komt, komt dat hard aan. Het komt...

Technology02.04.2024

Ruimtepuin van NASA gaat dwars door huis heen

NASA: Dit is wat astronauten straks op de maan moeten doen

NASA is zich de afgelopen tijd bijna volledig aan het focussen op Artemis, de maanmissies die ervoor gaan zorgen dat we veel meer ontdekken over wat wij met de maan kunnen. Maar ook de eerste keer dat een vrouw en een zw...

Technology29.03.2024

NASA: Dit is wat astronauten straks op de maan moeten doen

Leuk date-idee: dineren op het randje van de ruimte

Eten in het donker al gedaan? Een drie-sterren-restaurant geprobeerd? Als je op zoek bent naar een nieuwe, grensverleggende manier van dineren, dan hoef je niet verder te zoeken. Je kunt straks namelijk op grote hoogten...

Technology19.03.2024

Leuk date-idee: dineren op het randje van de ruimte