Nieuws23.02.2019

Cadeaukaarten Intertoys worden massaal ingeleverd


Veel winkels kampen met storingen

Eerder deze week werd het faillissement van Intertoys uitgesproken. Op verzoek van de curatoren blijven de winkels voorlopig open, in de hoop op een doorstart. Vandaag is de laatste dag dat cadeaukaarten van de speelgoedwinkel ingeleverd kunnen worden.

Grote drukte bij inleveren cadeaukaarten

Er is vandaag een grote drukte in sommige filialen van Intertoys. Er zijn nog tienduizenden cadeaukaarten in omloop, met een totale waarde van ongeveer 1 miljoen euro. Klanten moeten soms heel lang in de rij staan en het systeem van de winkelketen heeft ook problemen met de verwerking van de kaarten door een DDoS-aanval. Op social media wordt hier dan ook flink over geklaagd.

Uitstel van betaling en faillissement

Intertoys vroeg eerder dit jaar al uitstel van betaling aan. Als reden werd toen opgegeven dat het de strijd met online verkopers en discountwinkels niet aankon. De speelgoedwinkel zag zijn omzet de afgelopen tien jaar halveren. Een faillissement zat er al enige tijd aan te komen. Hieronder vallen 286 winkels in Nederland en 2 distributiecentra en het servicekantoor. Intertoys heeft ook 100 franchisevestigingen in ons land en België, die vallen buiten het faillissement.

Nieuws over verdwijnen Intertoys zorgt voor veel commotie op social media

Het nieuws over het faillissement van de speelgoedwinkel zorgde deze week voor veel commotie. Veel mensen halen herinneringen op aan de tijd dat ze in het dikke speelgoedboek cadeaus mochten uitzoeken voor Sinterklaas. Op social media werd hierover volop gesproken.