Mobile28.06.2015

Je telefoon binnen één minuut volledig opladen?


Amerikaanse wetenschappers ontdekken innovatie per toeval

Amerikaanse wetenschappers hebben per toeval een methode ontdekt waardoor je je smartphone in één minuut kunt opladen. De nieuwe batterij is gemaakt van aluminium. Hij is goedkoper, blijft langer vol en is flexibeler dan de huidige batterijen.

De onderzoekers vertellen op de site
Nature dat ze met deze nieuwe ontdekking mogelijk alle huidige lithium-ion batterijen kunnen vervangen. Deze techniek wordt nu in veel laptops en mobiele telefoons gebruikt.

Lithium-ion batterijen

De nieuwe aluminium batterijen zouden ook veiliger zijn dan de lithium-ion batterijen. De nieuwe techniek zou ontvlambaar zijn en dat zou dus wat ontploffingen kunnen voorkomen.

Al een tijdje in ontwikkeling

Verschillende ontwikkelaars zouden al een tijdje bezig zijn met het ontwikkelen van batterijen die gemaakt zijn van aluminium. Voorgaande ontwikkelingen mislukte alleen iedere keer.

Per ongeluk

Deze keer lukte het de wetenschappers aan de Stanford Univeristy gelukkig wel. Ze kwamen er per toeval achter dat grafiet een goede combinatie is met het aluminium. In een prototype van de batterij werken de aluminium en grafiet op een effectieve manier samen. Dit prototype laadde ook in één minuut weer helemaal op.

Brandgevaarlijk

De huidige lithium-ion batterijen kunnen brandgevaarlijk zijn. De nieuwe aluminium batterijen zijn daar ook beter tegen beschermd. Aluminium vat minder snel vlam en zo is de batterij beter beschermd.

Flexibel

De nieuwe batterijen zijn ook flexibeler en duurzamer. De huidige batterijen gaan ongeveer 1.000 keer opladen mee zonder capaciteit te verliezen. De nieuwe batterijen kunnen zo’n 7.500 keer opladen mee

Toekomst

Wanneer deze nieuwe batterijen op de markt komen is nog niet bekend. Er zullen eerst nog vele andere onderzoeken gedaan moeten worden voordat ze op de markt komen. Voorlopig moeten we dus nog gewoon op tijd onze mobiele telefoons opladen en altijd een kabeltje in je tas hebben voor de noodgevallen.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Smartphone

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Het nieuwe beleid van Apple kan een reden zijn voor mensen om voorzichtiger met hun gadgets om te springen. Barstjes worden niet meer gefikst.

Mobile07.06.2024

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Leica heeft een nieuwe app die heel geschikt blijkt te zijn voor wie terugverlangt naar oude camera’s. Het is de Leica Lux-app en je vindt in deze app verschillende kleurprofielen waarmee je de oldschool camera-looks kunt recreëren.

Mobile06.06.2024

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Huawei Pura 70 maakt indruk op Chinese smartphonemarkt

Sinds de lancering in april heeft Huawei's Pura 70-serie in China nogal wat indruk gemaakt op de smartphonemarkt. Van het nieuwe toestel, de: Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ (meest populair) en Pura 70 Ultra, zijn al bijna 2 miljoen eenheden verkocht.

Tech in Asia05.06.2024

Huawei Pura 70 maakt indruk op Chinese smartphonemarkt

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

WhatsApp heeft een nieuwe functie om het wat rustiger voor je te maken wanneer je de app opent. Een beetje rust.

Mobile22.05.2024

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

Er komt eindelijk een app van Winamp

Mediaspeler Winamp krijgt een app. De retro-tool voor PC's maakt binnenkort de overstap naar smartphones. Ook de PC-tool wordt verbeterd.

Mobile20.05.2024

Er komt eindelijk een app van Winamp

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Google heeft zijn nieuwe midrange-toestel Pixel 8a aangekondigd. Het toestel lijkt erg op het vlaggenschip van Google.

Mobile07.05.2024

Google Pixel 8a is officieel: lijkt veel op Pixel 8 en 8 Pro

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

Je kind vraagt al even om een mobiele telefoon, de eerste klasgenootjes of oudere broer en zus hebben er al een. Waar doe je als ouder goed aan en wat is nou het juiste moment om de eerste telefoon te geven? Het is een vraag waar iedere ouder wel mee zit. 

Mobile23.04.2024

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

OPPO introduceert nieuw Reno-toestel: OPPO Reno11 F 5G

OPPO's nieuwe toestel is aangekondigd: het gaat om de OPPO Reno11 F 5G en het is een midrange-toestel.

Mobile19.04.2024

OPPO introduceert nieuw Reno-toestel: OPPO Reno11 F 5G