Mobile06.02.2010

DC naar Mobile world conference 2010


dc-naar-mobile-world-conference-2010.jpg
dc-naar-mobile-world-conference-2010.jpg

Tegen deze tijd volgende week stroomt Barcelona vol met mobiele fanaten voor 1 van de belangrijkste beurzen van het jaar. De Mobile world conference is een jaarlijks fenomeen waar zo’n 1300 bedrijven van mobiele telefoon producenten tot aan telecom aanbieders en software leveranciers aanwezig zijn. Dutchcowboys en Mobilecowboys zullen verslag doen van de nieuwste ontwikkelingen.

Dit jaar zal onder andere Eric Schmidt, CEO van Google, een keynote geven. Dat past ook bij de stappen die Google het afgelopen jaar heeft gezet op het mobiele platform. De Nexus One is gelanceerd en ook AdSense voor mobiele applicaties zag het licht.

Opvallend is ook dat Nokia dit jaar heeft besloten om niet aanwezig te zijn op het #MWC zelf maar een eigen event heeft georganiseerd op 5 minuten lopen afstand van het #MWC. Het gerucht is dat Nokia de hoge prijs voor deelneming aan het #MWC niet meer wilde betalen en hiermee een alternatief heeft gevonden.

LG, is ook niet met een stand op de beurs zelf maar heeft waarschijnlijk wel in de buurt van het #MWC congres een alternatieve locatie voor haar promo activiteiten en klantenbegeleiding.

HTC zal de opvolger van het meest succesvolle toestel de “Hero” tijdens het congres lanceren en daar wordt ook door veel mensen naar uit gekeken.

Microsoft laat waarschijnlijk ook goed van zich horen tijdens het #MWC met de lancering van Windows Mobile 7. Een lang verwachte bekendmaking die het zelf een “evolutie in mobiel” noemt. De wereld zal na de aankondiging echter nog even moeten wachten tot de daadwerkelijke uitrol naar de telefoons. Die wordt namelijk pas einde van dit jaar verwacht.

Zijn er volgens jou onderwerpen waar we speciale aandacht aan moeten besteden, laat het weten in de comments!

Mark de Kock

Een Digital Marketeer, ondernemer met een passie voor alles dat (gemotoriseerd) snel gaat.