Mobile29.09.2009

Diabetes Fonds iPhone App


diabetes-fonds-iphone-app.jpg
diabetes-fonds-iphone-app.jpg

Eerder deze week is er een nieuwe campagne van het Diabetes Fonds van start gegaan met de boodschap dat voldoende beweging diabetes type 2 helpt voorkomen.

Ter ondersteuning van de campagne is er een iPhone-applicatie [iTunes] gemaakt.

Daarin moedigt Daryl, jouw persoonlijke fitnessinstructeur, je aan tot meer bewegen. Daryl zal tijdens de spits ook op de radio te horen zijn door je aan te moedigen tot ‘filefitness‘.

Het doel van de campagne voor het Diabetes Fonds is de doelgroep te wijzen op het feit dat bewegen goed is voor het voorkomen van diabetes type 2. Bewegen hoeft niet perse in de sportschool. Dit kun je gemakkelijk in het dagelijks leven integreren door bijvoorbeeld de trap te nemen in plaats van de lift, of te gaan fietsen in plaats van in de auto te stappen.
 
In de applicatie laat Daryl je als een personal coach bewegingen doen met je armen. Het idee is dat mensen in gaan zien dat ze overal aan beweging kunnen doen, en dat ze zich bewust worden van het feit dat regelmatig bewegen ze beschermd tegen diabetes type 2.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.