Mobile04.10.2008

Obama op je mobieltje


obama-op-je-mobieltje.jpg
obama-op-je-mobieltje.jpg

Speciaal voor de fans van Barack Obama heeft een democratische software ontwikkelaar deze applicatie gemaakt waarmee je op de hoogte kunt blijven van al het verkiezingsnieuws of rechtstreeks je vrienden belt om hen ook te overhalen op Obama te stemmen.

De applicatie zelf is gratis te downloaden maar natuurlijk zit er wel een ‘Donate’ button op zodat je de campagne van Obama ook financieel kunt steunen vanaf je iPhone. Ik heb ‘m zelf even geinstalleerd en klikken op de ‘doneer knop’ is feitelijk niets meer dan een shortcut naar de ‘donation hotline’ waar een vriendelijke democratische mevrouw (of meneer) je verder van je geld af helpt 😉

Cool is wel dat je alleen contacts met telefoonnummers in de VS kunt tyoevoegen aan de ‘Call Friends’ lijst. Dat zijn immers de potentiele kiezers. Onder in beeld staat ook nog een teller die aftelt naar de dag waarop de verkiezingen gehouden worden. Alsof de gemiddelde Obama fan die deze applicatie op zijn of haar iPhone installeerd dat nodig heeft 😉

Verder liep alles vast. De opties News, Local Events, Media en Issues werken hier in Nederland (op mijn iPhone) in ieder geval niet. Een voorteken?

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!