Nieuwe race rig van Playseat en Logitech

Nieuwe race rig van Playseat en Logitech

Vorig artikel Volgend artikel

Nieuws voor racegamers. Logitech en Playseat hebben vandaag de nieuwste racing rig gelanceerd: de Playseat Trophy-Logitech G Edition. Een volledig verstelbare gaming stoel met ingebouwde controls zoals pedalen en een racestuur. Ontwikkeld voor gamende racefanaten die volledig op willen gaan in de ervaring van de populaire racegames.

Lichtgewicht en oersterk

De gemiddelde gamer heeft behoefte aan gaming gear die tegen een stootje kan zonder dat het gelijk zo zwaar wordt dat je na een paar maanden gamen last krijgt van RSI of andere klachten. De Playseat Trophy-Logitech G Edition is gemaakt van Actifit-materiaal en heeft een koolstofstalen-frame. Met amper 17 kilo is het ook een van de lichtste racing rigs van dit moment.

Om de nieuwe Playseat nog robuuster te maken, hebben de fabrikanten diverse hoogwaardige materialen en onderdelen in het design verwerkt zoals staallegeringen en onderdelen van geanodiseerde. Deze nieuwe gaming racestoel is dankzij add-ons compatible met racing accesoires zoal het Logitech G racestuur en pedaal.

Pedaalplaat-a

Volledig verstelbaar

Om ervoor te zorgen dat je zo optimaal mogelijk kunt gaan ‘zitten voor een racegame’ is deze nieuwe Playseat uitgerust met een volledig verstelbare stoel, pedaalplaat en stuurplaat.

De stoel kan naar voren of naar achteren kantelen en omhoog of omlaag bewegen om je de ideale rijpositie te geven voor elke racestijl, van single seater tot stock car. De pedaalplaat kan overigens naar voren en naar achteren bewegen en versteld worden, zodat je die voor meerder gamers – of coureurs – kunt instellen. Op het prijskaartje van deze nieuwe racestoel staat een bedra van 599 euro.

"De Logitech G Edition past perfect bij ons onlangs aangekondigde PRO racestuur en PRO pedalen. Nu hebben coureurs de juiste afstelling en racepositie om die sensatie van het racen te voelen", vertelt Jim Hoey, hoofd simulatiemarketing bij Logitech G.

"Logitech G en simracen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van de begindagen van racegames tot de moderne simulatiemeesterwerken die parallel lopen aan de werkelijkheid en gebruikt worden door echte raceprofessionals, heeft Logitech G gezorgd voor continue innovatie voor race- en simulatieliefhebbers thuis," aldus de CEO van Playseat, Tako Dijkman.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...