Gaming17.10.2019

Geen lootboxes in Call of Duty: Modern Warfare


De ene game verandert lootboxes in ‘blauwdrukken’ en de ander zoekt weer een andere manier om toch op een lootbox-achtige wijze geld aan gamers te verdienen, zonder daarmee de overheid op zijn dak te krijgen. Bij studio Infinity Ward denken ze er anders over: in Call of Duty Modern Warfare zitten geen lootboxes.

Lootboxes

Of het ooit nog naar de game komt, dat wordt niet uitgesloten, maar op dit moment is het ontwikkelteam van de populaire shooter niet bezig met lootboxes of een andere vorm hiervan. Dat is opmerkelijk, want de beta van het spel leek enkele referenties te bevatten naar lootboxes. Deze zouden te maken hebben met een belangrijk element in het spel, namelijk de wapens.

Die zouden achter een betaalmuur zijn verscholen. Niet allemaal, maar een aantal speciale wapens. De fans waren daar niet over te spreken. Sowieso zijn er weinig gamers die enig microtransactiesysteem kunnen waarderen. Het zorgt er in veel gevallen voor dat je kunt betalen om sterker te zijn in de game, wat vaak wordt ervaren als valsspelen. Er zaten eerder wel microtransacties in Call of Duty, maar deze waren puur cosmetisch en beïnvloeden dus niet hoe iemand kon spelen.

Infinity Ward

Infinity Ward drukt gamers nu op het hart dat alle functionele zaken kunnen worden ontgrendeld door gameplay en dat er later deze week meer informatie volgt over de aankomende nieuwe release in de shooterreeks.

Er ligt op dit moment extra druk op Infinity Ward nadat bekend werd dat de Survival-modus binnen Spec Ops een jaar lang alleen beschikbaar is op PlayStation 4. Dit schoot in het verkeerde keelgat bij gamers met zowel andere platformen als PlayStation 4’s, omdat een jaar wel extreem lang is om een volledige gamemodus exclusiviteit te geven.

Er is echter ook veel om enthousiast over te zijn. Zo is menig speler blij dat er weer een volledig campaign in zit én dat het spel voor het eerst cross-platform is, wat betekent dat de multiplayermodus open is voor alle platformen tezamen, in plaats dat bijvoorbeeld Xbox One-spelers alleen tegen Xbox One-spelers strijden.

Bovendien schijnt het verhaal veel emotionele momenten te hebben in zowel de campaign als de multiplayer. Gamers hoeven niet lang meer te wachten op het spel, want Call of Duty: Modern Warfare verschijnt op 25 oktober op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Game

Nintendo biedt je straks een officiële Joy-Con-oplader

Het voelt een beetje als een ‘nu pas’, maar het is goed dat het er eindelijk is. Een oplader voor Joy-Cons die luistert naar de naam Two Way. 

Gaming18.07.2024

Nintendo biedt je straks een officiële Joy-Con-oplader

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool

We dachten dat de popcornbak gek was, maar er is nu zelfs een Xbox-controller in de vorm van de kont van Deadpool. 

Gaming17.07.2024

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool

E-bikemerk Cowboy stopt onder druk Amsterdam met zijn racespel voor de fiets

Hoe leuk het ook is om te racen, is dat op sommige plekken niet het beste idee. Cowboy heeft onder druk van de Gemeente Amsterdam besloten om te stoppen met zijn net geïntroduceerde racespel.

Gaming15.07.2024

E-bikemerk Cowboy stopt onder druk Amsterdam met zijn racespel voor de fiets

Xbox Game Pass wordt duurder én goedkoper tegelijk

Een duurder én een goedkoper abonnement voor Xbox Game Pass: je moet gaan kiezen.

Gaming10.07.2024

Xbox Game Pass wordt duurder én goedkoper tegelijk

E-bikemerk Cowboy laat je gamen op de fiets

In de app van je Cowboy-fiets is een nieuw gedeelte te vinden dat In-Ride Games heet en hierdoor kun je het al fietsend opnemen tegen anderen.

Gaming04.07.2024

E-bikemerk Cowboy laat je gamen op de fiets

Dit zijn de meest gespeelde Steam Deck-games van dit moment

Valve maakt dagelijks de meest gespeelde Steam-games bekend. Het is blijkbaar voor Valve geen geheim wat het meest gespeeld wordt.

Gaming28.06.2024

Dit zijn de meest gespeelde Steam Deck-games van dit moment

5 redenen om Luigi’s Mansion 2 HD te spelen

De game die eerder al op Wii U verscheen, en zelfs eerder nog op de 3DS, heeft nu een heel nieuw publiek om voor zich te winnen en dat zal hij zeker doen. 

Gaming27.06.2024

5 redenen om Luigi’s Mansion 2 HD te spelen

8 dingen waarvan je niet wist dat Nintendo Switch ze kan

Switch 2 komt er nog even niet aan, maar er is nog genoeg te doen op de Switch. Wist je bovendien al dat Nintendo Switch deze dingen kan?

Gaming26.06.2024

8 dingen waarvan je niet wist dat Nintendo Switch ze kan