Gaming23.12.2010

Rock Band en Dance Central ontwikkelaar Harmonix wordt onafhankelijk


Groot nieuws bij Harmonix: via rockband.com berichten ze dat ze zichzelf vrijgekocht hebben van Viacom/MTV Networks. Met de niet zo astronomisch als gehoopte opbrengsten van games als Rock Band: Beatles en het waanzinnig hoog scorende deel 3 in die serie in het achterhoofd waren die al sinds november aan het kijken om de ontwikkelaar van muziekgames te gelde te maken. Er was wat speculatie over de nieuwe eigenaar, met als primaire kandidaat natuurlijk Activison. Als eigenaar van het -origineel door Harmonix ontwikkelde- Guitar Hero en grootste concurrent in het muziekgenre zou die het beste rendement uit een aankoop kunnen halen.

rock-band-en-dance-central-ontwikkelaar-.jpg
rock-band-en-dance-central-ontwikkelaar-.jpg

Die zijn het echter niet geworden, want de ontwikkelaar is dus nu zelf (met kapitaalinvesteerder Columbus Nova op de achtergrond) weer achter het stuur van de tourbus gaan zitten en ze zijn er maar wat blij mee. Maar hoe zit het met de ondersteuning van de games die ze bij MTV gemaakt hebben? Wat betekent het voor ons als spelers? “Geen probleem”, zo zegt de ontwikkelaar op hun forum: “de stroom van nieuwe nummers voor Rock Band zal niet stoppen en we blijven onze andere uitgebrachte games ook gewoon ondersteunen. Daarnaast zijn we hard aan het werk aan een aantal projecten waarvan we verwachten dat jullie er wel blij van gaan worden.”

Geen reden om te schrikken dus als je net die Rock Band 3 Fender voor €250,- hebt laten voornoteren, Harmonix zal de ook in het komende jaar weer meer dan 1000 nummers aan Rock Band gaan toevoegen. En die 2 Unlimited DLC voor Dance Central, die komt er ook nog wel, let maar op. Ik ben benieuwd of ze in de muziek zullen blijven of dat ze voor het eerst in hun carrière een andere richting uit zullen gaan.

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.