Gaming19.09.2010

Arrrrrr! Monkey Island games overal spotgoedkoop vanwege ’talk like a pirate’-dag vandaag


arrrrrr-monkey-island-games-overal-spotg.jpg
arrrrrr-monkey-island-games-overal-spotg.jpg

Telltale Games, die het roer van de Monkey Island-serie hebben overgenomen nadat Lucasarts de point’n’click avonturen van GuyBrush Threepwood heeft achtergelaten, hebben in het kader van de internationale “talk like a pirate”-dag (ik wist het ook niet) besloten dat ze het episodische Tales of Monkey Island voor één dollar per deel van de hand doen op hun website. Maar het is niet alleen bij Telltale aan de hand: iedereen heeft Monkey Island in de picture, dus grijp je kans!

Inderdaad, alleen vandaag kun je de hele Tales-serie voor $5 aanschaffen, wat nogal een goede deal is als je enige affiniteit hebt met de belachelijkste piraat die er ooit is geweest. Telltale heeft het helemaal aangekleed met links naar piratige pagina’s waar je kunt kijken wat je piratennaam is (“Jelly Bones Ted” in mijn geval) dus alleen daarom is het de moeite om even te gaan kijken op hun pagina.

monkeyisland

Heb je geen idee waarom mensen toch blijven praten over de Monkey Island serie? Dan is het misschien ook een goed idee om even naar Steam te gaan, want daar hebben ze (ook vast niet toevallig) de special edition remakes van het eerste en tweede deel in de aanbieding, ben je voor €7,50 de piraat. Zeer zeker de moeite, want de games zijn nog steeds erg grappig en geven je brein een flinke workout, want terwijl je mensen verteld dat ze vechten als een melkboer heb je wel geen idee waar je ook alweer heen moet. Prachtig.

Er is geen man overboord als je geen PC-speler bent: Playstation Network heeft Monkey Island 2 in de aanbieding, zowel Monkey Island 1 en 2 Special Edition kosten maar 79 eurocent in de App Store vandaag, het gaat maar door. Lang verhaal kort: als je ooit nog een keer een Monkey Island game wilde kopen, doe het dan vandaag.

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.