Humane’s bijzondere AI-pin kost 699 dollar en komt met abonnement

Humane’s bijzondere AI-pin kost 699 dollar en komt met abonnement

Vorig artikel Volgend artikel

Humane’s AI-gadget de AI-pin kost 699 dollar (652 euro) en je kunt er een abonnement bij nemen van 24 dollar per maand (22,50 euro). De pin zou vandaag verschijnen. Dit is wat we er allemaal van weten.

AI-pin

Het apparaat van Humane is een soort draagbare smartphone: een soort broche die ongeveer alles kan wat een smartphone kan, maar dan schermloos. TheVerge heeft alle informatie over het apparaatje gelekt gekregen en deelt dat nu. Het krijgt in partnerschap met T-Mobile een eigen mobiel netwerk en daarmee kun je AI-modellen van Microsoft en OpenAI benaderen om met het apparaat te werken. Het lijkt er daarbij op dat dat abonnement wel echt nodig is: het gaat ook gepaard met eigen telefoonnummer. Je krijgt er ook opslag bij, zodat foto’s en video’s online benaderbaar zijn. Deze pin moet de moderne smartphone worden, waarbij je als het even kan niet nog apart je smartphone nodig hebt.

Het nieuwe antwoord op de smartphone

De pin gebruikt een Qualcomm Snapdragon-processor en heeft een camera, bewegingssensoren en dieptesensoren om zo precies te weten waar het zich bevindt ten opzichte van andere objecten. Met een magneetje clip je hem zo op je kleding. Je kunt de batterij verwisselen en het apparaat komt met twee batterijboosters, waardoor het erop lijkt dat de batterij niet heel erg lang mee zal gaan. Je kunt er oordopjes op aansluiten, maar er zit ook een speaker in het apparaat.

Je wil natuurlijk weten hoe je dit apparaatje bediend. Het kan immers wel worden geadverteerd als ‘de nieuwe’ smartphone, maar hoe bestuur je zoiets? Dat gaat vooral op basis van spraak. Je zegt wat tegen het apparaat en het kan reageren zoals Siri of Google Assistent. Er is ook een groen laser dat je op je hand kunt laten schijnen, waardoor je informatie kunt aflezen en het is mogelijk om iets omhoog te houden of gebaren te gebruiken om de boel aan te sturen. Er zit ook aanrakingsbesturing op. Die is ook nodig om het apparaat te activeren. Het luistert namelijk niet voortdurend mee, wat wel zo prettig is voor de privacy, maar ook voor het verkeerd ‘verstaan’ van mensen. Stel dat het elke keer als iemand iets zegt reageert: dat zou toch behoorlijk lastig zijn.

Cosmos: AI-based besturingssysteem

Het apparaat werkt op een besturingssysteem dat Cosmos heet en dat werkt vooral gebaseerd op de AI van ChatGPT. Je kunt er dus allerlei AI-dingen mee doen, zoals samenvattingen maken van wat er in email staat, berichten voor je schrijven in jouw manier van schrijven en voedsel identificeren om je informatie te geven over de voedingswaarde. Het apparaat is tot slot niet helemaal op zichzelf staand: het komt met de website of app Humane.center, waarop je het kunt instellen.

Het apparaat wordt vandaag officieel aangekondigd en gelanceerd: als we meer weten, updaten we dit artikel.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...