Gadgets17.06.2007

Mitsubishi gaat robots verhuren


1182073186thuisrobot.jpg
1182073186thuisrobot.jpg

Het is gedaan met de recruiters. Geen zoektochten meer naar de ideale werknemer, we huren voortaan robots. En dat wordt allemaal mogelijk dankzij Mitsubishi die wil beginnen met de verhuur van menselijke robots voor receptionisten in bedrijven, ziekenhuizen, de entertainmentsector en andere diensten.

De electronica fabrikant wil binnen een jaar 30 exemplaren van haar robots tewerkstellen. Naar de kosten moet je natuurlijk niet kijken want de robot gaat zo’n 770 euro per dag kosten. Deze overijverige werknemer heet Wakamaru, is een meter groot en weegt 30 kilogram. Wakamaru beweegt zich voort op wieltjes en is voorzien van sensoren die reageren op de aanwezigheid van mensen .

Hij herkent gesproken, menselijke woorden en kan zelf eenvoudige zinnetjes formuleren. Wakamaru kan bezoekers ontvangen en hen de weg tonen naar bepaalde ruimtes binnen het gebouw. (via)

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.