10 geweldige drone video's die je gezien moet hebben

10 geweldige drone video's die je gezien moet hebben

Vorig artikel Volgend artikel

Dronepiloten zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt de thuisdroners die het gewoon leuk vinden om af en toe wat shots te maken, en je hebt de professionele dronepiloten die er zelfs een sport van maken om zo risicovol mogelijk te vliegen. Als er natuurlijk maar geweldige beelden uit voortkomen. We selecteerden 10 gewéldige dronevideo's die je -of je nou zelf vliegt of niet- gezien moet hebben.

1. Dutch Drone Gods

Ja, sorry, maar we kunnen dit artikel niet maken zonder de Dutch Drone Gods te noemen. In een zeer geanimeerde video van Red Bull is te zien hoe gestoord goed die mannen nou echt zijn. Dronen is een sport.

2. Tesla's Gigafactory in Berlijn

Je denkt bij drones misschien al snel aan de Zaanse Schans, bollenvelden en snowboarders, maar je kunt natuurlijk ook heel vette dronebeelden maken in bijvoorbeeld een fabriek. Dat bewijst Tesla wel met zijn zeer professioneel uitziende dronevideo vanuit de gloednieuwe Gigafactory in Berlijn.

3. Las Vegas van alle kanten

Sommige dronebeelden kun je alleen omschrijven als duizelingwekkend en dat geldt zeker voor die van Las Vegas, waarin je de meest iconische trekpleisters aldaar rakelings langsschiet. Heel gaaf, maar je moet niet net gegeten hebben. Deze video is gemaakt door JohnnyFPV en daar ga je in dit artikel meer video's van zien: hij is een levende dronelegende.

4. Moskou: om emotioneel van te worden

Misschien is het de muziek, de grijze luchten, of gewoon Moskou zelf, maar de beelden die door Timelab Pro werden gedeeld van Moskou zijn werkelijk adembenemend.

5. Op safari

Johnny FPV maakt zulke mooie dronebeelden: hij weet zo goed hoe hij in beeld moet brengen hoe fantastisch mooi de wereld kan zijn: deze video waarin hij ons meeneemt op safari over de hele wereld is daar een goed voorbeeld van. 'The sky is not the limit', noemde hij het.

6. Een jaar uit het leven van een dronepiloot

Een andere heel toffe dronepiloot om in de gaten te houden is MinChan Kim uit Zuid-Korea. In zijn reel over het jaar 2020 konden we zien hoe bijzonder zijn jaar moet zijn geweest, gezien de geweldige beelden die hij schoot. Helemaal geen straf om daar op deze manier van te mogen meegenieten.

7. Verlaten gebouwen

Urbexen, dat is foto's en video's maken in verlaten gebouwen, soms al half door de natuur overgenomen. Eén van de beste dronepiloten ter wereld, Charpu, weet daar wel raad mee. Deze video is visueel misschien iets minder geweldig van kwaliteit, maar de krappe gaten en bochten die hij durft te nemen maken deze video nog meer de moeite waard.

8. Een mini-vakantie naar Indonesië

Drones kunnen op plekken komen waar we als mensen maar moeilijk bij kunnen komen. Helikopters maken veel te veel wind en veel andere manieren van transport zijn er op sommige plekken niet mogelijk. Deze geweldige reclamevideo van Nathan McBride voor een van de grootste dronemerken ter wereld, DJI, laat zien dat je met een drone op meerdere gebieden naar ongekende hoogten kunt stijgen. Wij noemen het ook wel: een mini-vakantie naar Indonesië.

9. Een originele bedrijfsvideo

We lieten je net al de video zien van de Tesla-fabriek in Duitsland, maar Axon kan er ook wat van. Dit is pas echt een bedrijfsvideo 2.0 (misschien wel 3.0). De dronepiloot die dit stukje cinema maakte, Jay Christensen, laat zien dat zelfs een 'suf' IT-bedrijf toch veel meer om het lijf heeft. Je moet het gewoon goed (durven) filmen.

10. Kampioenen in Argentinië

Het is voor Oranje-voetbalfans enerzijds een beetje pijnlijk om te zien, maar anderzijds zijn deze beelden -en dat geluid!- zo overweldigend, dat we het niet konden laten om deze dronebeelden te delen. Ook al is het met al die menigten wel een 'don't try this at home'pje. Ben je trouwens van plan om meer met drones te gaan doen, lees dan ook onze dronetips voor beginners.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...