Events11.03.2010

Fits.me wint Plugg startups rally


fits-me-wint-plugg-startups-rally.jpg
fits-me-wint-plugg-startups-rally.jpg

Ieder zichzelf respecterende web conferentie heeft een eigen startups rally, Plugg is geen uitzondering. Voor de lunch hielden maarliefst 19 startups een presentatie van 2 minuten. 3 van hen kregen de kans om een presentatie van 10 minuten te houden. Opvallend; 2 van de drie waren Nederlandse startups. Uiteindelijk ging Fits.me met de hoofdprijs terug naar Estland. Distimo en Inbox2 werden beide door de jury niet tot winnaar gekozen. Het publiek koos

een andere winnaar, Razwar. Ze zijn allemaal de moeite waard om uit te proberen, hieronder in het kort wat ze doen:

1. Fits.me
Maakt foto’s voor kleding webwinkels. Ze hebben robots die verschillende lichaamsvormen simuleren. Zo maken ze zo’n 2000 foto’s van één product in verschillende standen. In de webwinkel kan de gebruiker de eigen maten doorgeven en de juiste afbeelding die past bij de maten van de klant wordt dan getoond. Werkt het? Ja, want het aantal producten wat terug wordt gestuurd daalde met maar liefst 28%. Opmerkelijk: ze verdienen aan het aantal clicks per artikel, niet aan het maken van de foto’s.

2. Distimo
Meet onder andere het aantal gedownloade apps van verschillende appstores. Deze en andere data halen ze op door telefoons te simuleren die contact maken met een appstore. Daarnaast vragen ze toegang aan developers om data met betrekking tot de downloads geautomatiseerd op te halen. Het Utrechtse Distimo (buren van Yunoo) is in juli 2009 gelanceerd en maakt al winst door de data te verkopen aan telco’s en developers.

3. Inbox2
Een tool die er voor zorgt dat je maar één inbox hebt. Zowel Mail, Facebook, Twitter en andere netwerken worden door deze applicatie ontsloten. Er is een webapplicatie en een windowsversie beschikbaar.

4. Razwar

Laten we eerlijk zijn, scheren is duur. De publiekslieveling van vandaag biedt daarom een goedkope oplossing voor een probleem wat we allemaal hebben; haar (hoewel veel mannen hier soms toch anders over denken). Op razwar.com kun je voor weinig scheerspullen kopen of zelfs helemaal gratis een proefpakketje aanvragen. Houder, mesjes en reistasje koop je al voor € 7,50. Je kunt zelfs een abonnement nemen.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.