Events24.11.2009

SES Berlijn: Duitse markt met internationale blik


ses-berlijn-duitse-markt-met-internation.jpg
ses-berlijn-duitse-markt-met-internation.jpg

In Berlijn vindt deze dagen SES Berlijn plaats. Voor de eerste keer wordt dit event georganiseerd in de Duitse hoofdstad. Eigenlijk is er geen betere plek te bedenken in Duitsland dan hier.

Het event is grotendeels in het Duits. Dit omdat de Duitse markt erg ‘intern’ gericht is. Duitsers lezen bijvoorbeeld ook minder graag in het engels. Toch waren er enkele internationale sessies te vinden op dag een van SES Berlin.

De opening van de dag was een interessante meet up tussen Google en Bing. Lars Lehne van Google en Stefan Weitz van Bing hielden beide een korte presentatie waar een thema duidelijk naar voren kwam: user indeed. Beide zoekmachines zijn bezig uit te vogelen hoe zij het best kunnen inspelen op de wensen van de zoeker. Lees een verslag van de keynote op Searchcowboys.

Ik had later op de dag de mogelijkheid te praten met Stefan Weitz. Het werd een heel aangenaam en leuk gesprek. Hieronder een kort interview wat ik met hem deed.

Andere interessante sessies van de eerste dagga warren de panels “Search around the World” en “Paid Search Techniques für Fortgeschrittene”. In de eerste sessie (ook hier is een volledig verslag te lezen op Searchcowboys) kwamen verschillende sprekers van over de hele wereld aan het woord. In 40 minuten werden alle werelddelen behandeld. Met name het Verre Oosten en Latijns Amerika openden veel ogen voor de bezoekers.

De sessile “Paid Search Techniques für Fortgeschrittene” leverde het meeste applaus op. In een zeer onderhoudende presentatie zorgde de Nederlander Evert Veldhuijzen, wonend en werkend in Berlijn, ervoor dat we een aantal erg leuke inzichten verkregen in paid search technieken. Zo liet hij zien hoe je, ondanks dat Google dat liever niet heeft, toch gebruik kan maken van hoofdletters in je advertentietekst en had hij een truc waarmee je een advertentie niet clickable kan maken. Het leverde hem meerdere keren applaus uit de zaal op.

SES Berlijn duurt nog tot en met morgen. Op Searchcowboys en via Twitter doen wij uitgebreid verslag van dit search event. Hier op Dutchcowboys zullen we een recap doen.


Vanavond is er bovendien een speciale uitzending van Searchcowboys op Webmasterradio. Samen met de Duitse show Webmasters on the Roof wordt een speciale uitzending gemaakt vanaf SES Berlijn. Je kan live luisteren vanaf 7 uur op webmasterradio.fm. Tune in!!