Wie is de mol? aflevering 2: hints, verdenkingen en de leukste tweets

Wie is de mol? aflevering 2: hints, verdenkingen en de leukste tweets

Vorig artikel Volgend artikel

Na een spectaculair begin van het nieuwe seizoen zagen we gisteren de tweede aflevering van Wie is de mol? En deze zat weer vol met actie, waaronder de door kandidaten zo geliefde laseropdracht. Ellie Lust kon zich eindelijk weer storten op etherdiscipline en de eerste bondjes werden gesmeed. Veel geld voor de pot werd er trouwens niet verdiend. Wat dat betreft doet de mol nu al goede zaken. Een seizoen vol verrassingen is het in ieder geval. In deze aflevering had penningmeester Patrick een grote rol en kreeg Ellie zomaar een vrijstelling tijdens de executie.

Verdenkingen aflevering 2 van Wie is de mol?

We zetten elke week de meest genoemde verdenkingen en opvallende dingen voor je op een rij. En sluiten af met de grappigste en meest originele inhakers. Nadja moest het spel gisteren verlaten, dus we hebben steeds minder potentiële mollen. Maakt het er trouwens niet makkelijker op, want eigenlijk lijkt iedereen fanatiek én verdacht. Dit is ons opgevallen tijdens aflevering 2!

Hints en verdenkingen

Eerste opdracht: Steen rijk

 • De groep waarin Peggy, Nadja, Nikkie, Jeroen en Tygo zaten liep straal voorbij de 'post' waarin ze hun stenen konden omruilen voor € 25 aan tegoed.
 • Patrick stelde voor om nog even door te lopen toen ze langs de post liepen waar het totaalbedrag met 1,75 vermeerderd kon worden. Uiteindelijk eindigden de groepen bij 0,5, wat het bedrag dus halveerde. Ook Peggy uit de andere groep had nogal de pas erin en stelde voor om door te lopen.
 • Ron en Jeroen klaagden behoorlijk over het dragen van de manden en vertraagden daarmee het spel.

Tweede opdracht: Meeslepend

 • Ron stelde zich wel heel timide op tijdens de laseropdracht door Nikkie als schild te gebruiken. Hij gedroeg zich tijdens de hele opdracht nogal verward. Speelt hij dit?
 • Er is door iemand mingeld in de kist gestopt. Een typische mollenactie of vette pech? Horace stopte veel briefgeld in de pot, maar of daar het mingeld tussen heeft gezeten?
 • Patrick heeft behoorlijk wat geld en jokers gepakt tijdens de opdracht maar het lijkt erop dat hij er niet in is geslaagd om dat geld in de kist te stoppen voordat hij uit het spel lag.
 • Jeroen trekt de kist over de finish maar leek onderweg niet meer op te letten of hij nog ergens jokers of geld mee kon pakken.

Derde opdracht: Vragenvuur

 • Ondanks dat het de opdracht was om elkaar gemakkelijke vragen te stellen, kwam Ellie met behoorlijk ingewikkelde vragen op de proppen. Toch wist Jeroen er veel te beantwoorden.
 • Horace leek nogal vast te lopen bij het bedenken van simpele vragen over Italië.
 • Penningmeester Patrick koos niet voor een eventuele zwarte vrijstelling, maar geld in de pot.
 • Ellie zocht tijdens de executie als laatste een plekje uit om te gaan zitten en nam plaats naast Rik. Dat leverde haar een vrijstelling op. Had ze voorkennis?
 • Rik noemt jokers ineens 'troeven'. Waarom zou dit zo zijn?

Onze eigen verdenkingen na aflevering 2:

Ellie en Patrick

Ellie leek soms over voorkennis te beschikken. Zeker tijdens het vragenvuur had ze zo een rijtje (ingestudeerde) vragen paraat. Bovendien kreeg ze zomaar een vrijstelling cadeau door op de juiste stoel te gaan zitten. Patrick heeft een sleutelpositie als penningmeester. De andere kandidaten klagen hier (terecht) een beetje over, want hij mag wel heel veel beslissingen nemen. En kan daarmee gemakkelijk het spel meer naar zijn hand zetten. Fijne uitgangspositie als mol.

De leukste tweets uit aflevering 2 van Wie is de mol?

Op Twitter ging het natuurlijk weer lekker los tijdens de uitzending en daar kun je als kijker van meegenieten. Wij hebben ze weer voor je op een rijtje gezet. Geniet ervan en tot volgende week!

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn,...