Wie is de mol? aflevering 1:  hints, verdenkingen en de leukste tweets

Wie is de mol? aflevering 1: hints, verdenkingen en de leukste tweets

Vorig artikel Volgend artikel

Hoera! Een nieuw en extra seizoen van Wie is de mol? is gisteren van start gegaan. En hoe! We weten eindelijk (zeker) welke kandidaten meedoen en konden genieten van een spectaculaire eerste aflevering. 2,6 miljoen Nederlanders zagen de achterdochtige kandidaten elkaar aftasten en zich bloedfanatiek op de spellen storten. Er werd valsgespeeld, de mol sloeg toe door geen enkele kandidaat een vrijstelling te gunnen en de eerste kandidaat moest meteen het spel verlaten. Het was smullen geblazen voor de molloten en de kijkers werden bovendien getrakteerd op een weerzien met 5 oud-mollen.

Verdenkingen eerste aflevering Wie is de mol?

Op Twitter ging het uiteraard los met geniale inhakers, verdenkingen en lovende kritieken. Want die eerste aflevering in de Toscane viel in de smaak. Tina de Bruin moest het spel trouwens als eerste verlaten. Wat inderdaad betekent dat Ron Boszhard nu toch een tweede aflevering heeft gehaald!

We zetten de verdenkingen vanaf nu elke week voor je op een rij en laten je de leukste tweets zien. Enjoy!

Hints en verdenkingen

Eerste opdracht: spiegelbeeld

  • Een aantal kandidaten wist hun eigen quote niet meer en stond voor de verkeerde spiegel. Ellie, Jeroen, Nikkie en Patrick staan niet goed.
  • Nadia leek niet te begrijpen hoe ze teksten in spiegelbeeld moest lezen.

Tweede opdracht: gastenlijst

  • Bijna alle kandidaten blijven volhouden dat ze alleen mannennamen hoeven te bedenken, dit blijkt niet zo te zijn. Volgens Jeroen zijn het Italiaanse voornamen in het algemeen (en dat bleek ook zo te zijn). Vooral Peggy ging hierover fel tegen Jeroen in.
  • Peggy wordt wel heel enthousiast van het plan om vals te spelen en mensen te lokken onder een andere naam.
  • Nikkie lijkt het spel behoorlijk te vertragen door een hele lijst met namen af te gaan terwijl ze in een winkel staan.
  • Patrick nomineert zichzelf en Ellie om geld in te zetten tijdens deze opdracht. Had hij voorkennis?

Derde opdracht: achter je rug

  • Nikkie kijkt achterom tijdens haar gesprek met de oud-mol en daar lijkt een schaduw te zien. Omdat ze zelf de mol is?
  • Horace pakt geld uit een van de bakjes zonder te kijken wat er in de andere bakjes zat. Wist hij dat al?

Onze eigen verdenkingen na aflevering 1:

Patrick, Nadja en Peggy

Nadja was een beetje onzichtbaar tijdens de eerste aflevering. Patrick leek wel erg in zijn nopjes met de rol van penningmeester en zaaide her en der subtiel verwarring. Peggy wilde maar wat graag valsspelen en overtuigde Horace zonder problemen om met haar mee te doen.

De leukste tweets uit aflevering 1 van Wie is de mol?

Eigenlijk is het vooral smullen om Twitter live bij te houden tijdens Wie is de mol? Het lijkt wel of fans steeds creatiever worden. Naast interessante hints en verdenkingen zien we steeds meer hilarische memes. We hebben de leukste tweets voor je verzameld!

Bonustip voor kinderen: niemand minder dan Lavezzi Rutjes (de zoon van publieksfavoriet Nathan uit het vorige seizoen) heeft nu een eigen programma bij Zapp waarin hij op zoek gaat naar de mol.

Tot volgende week!

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn,...