Duitse politie neemt miljoenen aan bitcoin in beslag

Duitse politie neemt miljoenen aan bitcoin in beslag

Maar, waar is het wachtwoord?

Vorig artikel Volgend artikel

De Duitse politie heeft voor meer dan 50 miljoen euro aan bitcoin in beslag genomen van een fraudeur. Er is alleen een probleempje... Ze kunnen niet bij het geld omdat de fraudeur het wachtwoord niet geeft.

In de gevangenis maar geen geld

De man werd veroordeeld tot gevangenisstraf en heeft zijn straf uitgezeten. De politie deed ondertussen verwoede pogingen om het wachtwoord te kraken. Alle pogingen om 1.700 bitcoin in handen te krijgen mislukte.

Een officier van justitie in de Beierse stad Kempten zei daarover: "We hebben het hem gevraagd, maar hij zegt niks. Misschien weet hij het niet."

Bitcoin wordt opgeslagen op software die bekend staat als een digitale portemonnee en die is beveiligd door middel van codering. Een wachtwoord wordt gebruikt als decoderingssleutel om de portemonnee te openen en toegang te krijgen tot de bitcoin. Bij verlies van een wachtwoord kan de gebruiker de portefeuille niet openen.

Bitcoin meer waard dan toen

De fraudeur was veroordeeld tot meer dan twee jaar gevangenisstraf voor het heimelijk installeren van software op andere computers om hun toegang te gebruiken om bitcoin te 'minen' of te produceren.

Toen hij achter de tralies ging, zou zijn bitcoin-voorraad een fractie van de huidige waarde waard zijn geweest. De prijs van bitcoin is het afgelopen jaar sterk gestegen.

[Fotocredits © Visual Generation - Adobe Stock]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...