Jaguar Land Rover ontwikkelt een Smart City Hub voor elektrische voertuigen

Jaguar Land Rover ontwikkelt een Smart City Hub voor elektrische voertuigen

Onderzoek voor autonome, verbonden en gedeelde voertuigen

Vorig artikel Volgend artikel

Jaguar Land Rover werkt samen met wereldwijde software-, mobiliteits- en telecombedrijven voor de ontwikkeling van een 'smart city hub' op een giga campus in Ierland. Hier worden praktijktests uitgevoerd met zelfrijdende voertuigen op een openbaar wegdeel met voetgangers en fietsers en andere voertuigen.

Deze Future Mobility Campus Ireland (FMCI) biedt de faciliteiten en expertise voor het verzamelen van waardevolle sensorgegevens, simuleren van verschillende soorten wegen en verkeerssituaties en het uitproberen van nieuwe technologie. De volledig elektrische Jaguar I-PACE wordt hierbij ingezet voor verschillende tests.

Future_mobility_Campus_Ireland

Proeftuin voor Jaguar Land Rover

De proeftuin komt ten goede aan het onderzoek van Jaguar Land Rover naar autonome, verbonden, geëlektrificeerde en gedeelde voertuigen en is een cruciaal onderdeel van het bedrijf om de samenleving veiliger en gezonder te maken met alle denkbare technologie.

Het testgebied wordt geheel voorzien van sensoren, locatiesystemen, een centrum voor datamanagement en zelfrijdende prototypes. Er zijn slimme kruisingen, verbonden wegen, systemen voor autonoom parkeren en opladen, evenals verbindingen met een 450 kilometer lange verbonden snelweg. Er is ook een luchtverkeer corridor voor onbemande luchtvoertuigen (unmanned aerial vehicles, UAV's) van Shannon Airport langs de Shannon-monding in Ierland.

Jaguar Land Rover is hoofdpartner van het FMCI en zal samen met een aantal andere, wereldwijde technologiebedrijven helpen de faciliteit verder te ontwikkelen. Daartoe behoren Cisco, Seagate, Renovo, Red Hat, Valeo en Mergon. Traditioneel werden zulke testlocaties aan de andere kant van de oceaan ontwikkeld. Het FMCI biedt Jaguar Land Rover een belangrijke onderzoekslocatie vlakbij een bestaande faciliteit: de Shannon software hub.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....