Automotive18.06.2019

Ik ga op vakantie en neem mee? In ieder geval de Mitsubishi Outlander PHEV


Ik ben onlangs met de Mitsubishi Outlander PHEV een week naar het Franse eiland Île de Ré geweest. Over dit eiland schreef ik eerder dat het dé grote verassing van Frankrijk is. Dit geldt eigenlijk ook voor de Mitsubishi Outlander PHEV als reis auto. Zeker met een gezin met 2 jonge kinderen is het reizen met de Outlander zeer comfortabel. Dit komt natuurlijk door zijn grote kofferbak inhoud. Je hoeft je dan ook absoluut geen zorgen te maken of de koelbox of strandstoel wel mee kan. Dankzij de rechte achterkant en de elektrisch openslaande achterklep kun je vrij goed je koffers tot het dak van Outlander opstapelen. Ruimte genoeg.

<em>De ideale travel car<\/em><em><\/em>
De ideale travel car
<i>De PHEV Outlander op de camping</i>
De PHEV Outlander op de camping
<i>Ruime kofferbak!</i>
Ruime kofferbak!

Uitdaging

Overigens zie je, in tegenstelling tot bij ons in Nederland, de Mitsubishi Outlander PHEV gewoon niet rijden in Frankrijk. Dus of je het nu wilt of niet met zo’n grote SUV trek je in die typische Franse dorpjes echt veel bekijks. Men schrikt overigens wel want je hoort hem niet aankomen. De PHEV is vrijwel geruisloos. Overigens zijn dit soort Franse dorpjes totaal niet geschikt voor grote SUV’s. Het is vaak een hele uitdaging om door detoch vaak smalle straatjes te rijden. Gelukkig levert het wel hele mooie beelden op.

Voor mij was het Franse eiland Île de Ré ruim 800 kilometer rijden. De PHEV reed perfect. Nee, je moet er geen tientallen kilometers 150 of 160 kilometer per uur mee gaan rijden. Het kan wel maar dan rijdt hij simpelweg minder comfortabel, aangezien hij dan vrij hoog in zijn toeren zit. Maar heel eerlijk, met twee kinderen op de achterbank en het feit dat het vakantie is, hoeven we ook geen snelheidsrecord weg te zetten. De Outlander is krachtig en sterk genoeg voor ons als gezin. Dit blijkt ook wel uit het feit dat ik een aantal weken geleden onze boot op de trailer zonder moeite heb vervoerd met de PHEV.

Wagenziek

Wat natuurlijk heel prettig is, is dat de kinderen vanwege de hoogte vrij goed naar buiten kunnen kijken. Ik weet niet 100 procent zeker of dit de reden is geweest dat ze op zowel de heen als op de terugreis niet wagenziek zijn geworden, maar de relatief hoge zitpositie achterin zou zo maar een positief effect hierop kunnen hebben gehad.

Ik schreef al eerder dat de Mitsubishi Outlander PHEV compleet, krachtig en een ruime SUV is. Niet alleen de kofferbak maar ook op de achterbank en tussen de stoelen is veel ruimte voor bijvoorbeeld die koelbox of die extra tas tijdens de vakantie. Ook de USB aansluiting op de achterbank is voor de kinderen de ultieme USP van de Mitsubishi Outlander PHEV. Hier kan namelijk de iPad op aangesloten worden. Essentieel!

<i>Smalle steegjes op I\u0302le de Re\u0301</i>
Smalle steegjes op Île de Ré
<i>Outlander PHEV is een ideale reisauto!</i>
Outlander PHEV is een ideale reisauto!
<i>Ook kinderen zitten achterin hoog in de PHEV</i>
Ook kinderen zitten achterin hoog in de PHEV

Advanced Driver Assistance Systeem

Veilig is de PHEV absoluut. Zo is hij uitgerust met verschillende Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) systemen. Te beginnen met de adaptive cruise control, een systeem dat in steeds meer auto’s aanwezig is en eigenlijk zonder communicatie met andere voertuigen in staat is om de snelheid en volgafstand te regelen.

Daarnaast waarschuwt het BSW-systeem (Blind Spot Warning) voor dode hoeken. Er zijn dan ook tal van radarsensoren om voertuigen in je dode hoeken te detecteren. En het RCTA-systeem (Rear Cross Traffic Alert) detecteert bewegende voertuigen in de nabijheid wanneer je achteruit rijdt. Geloof me het is soms net een computer. Overal gaan piepjes af wanneer je iets doet wat normaliter niet de bedoeling is. De kinderen zijn hier heel erg op gefocust heb ik gemerkt. Ik mag als bestuurder (uiteraard) geen meter rijden zonder gordel want dan gaan zowel de piepjes van de PHEV af als die van de kinderen.

Zoals gezegd is de Mitsubishi Outlander PHEV een heerlijke en comfortabele SUV die ongelofelijk ruim van binnen is. Je kunt hem er als gezin tijdens zo’n vakantie dus heel goed bij hebben.

<i>Mooi plaatje!</i>
Mooi plaatje!
<i>PHEV Outlander bij de bruk van I\u0302le de Re\u0301</i>
PHEV Outlander bij de bruk van Île de Ré
Onno Rompa

Onno is blogger op DutchCowboys, Travelvalley en StyleCowboys. Onno schrijft over technologische innovaties en trends en ontwikkelingen op het gebied van (online) marketing.

Verder lezen over Mitsubishi

De nieuwe generatie Mitsubishi L200 krijgt een stoer imago

De Mitsubishi L200 - 40 jaar jong - is een pick-up waarvan er maar liefst 4,5 miljoen van zijn verkocht. Daarvan rijden er 416.000 in Europa rond. Met die papieren lanceert Mitsubishi vol trots de nieuwe en inmiddels zes...

Automotive03.10.2019

De nieuwe generatie Mitsubishi L200 krijgt een stoer imago

Nieuwe Mitsubishi ASX no-nonsense crossover

Mitsubishi presenteert in het Portugese Alentejo de vierde generatie van de Mitsubishi ASX. De ASX is na de Mitsubishi Outlander en de LS200 de bestverkochte auto van het Japanse merk. Europa is met maar liefst ruim 330...

Automotive19.08.2019

Nieuwe Mitsubishi ASX no-nonsense crossover

Mitsubishi Outlander PHEV is verrassend sterk

Begrijp me niet verkeerd. De Mitsubishi Outlander PHEV zal niet verkozen worden tot de ultieme caravantrekker van het jaar. De PHEV is echter wel verrassend sterk en kan wel degelijk een caravan of aanhangwagen trekken....

Automotive25.05.2019

Mitsubishi Outlander PHEV is verrassend sterk

​Mitsubishi Outlander PHEV; compleet, krachtig en een ruime SUV!

Op ieder verjaardagfeestje is het onderwerp van gesprek. Hoe bevalt het hybride of elektrisch rijden? Kunnen we om de klimaatdoelstellingen in Nederland te halen niet veel beter overstappen op waterstof en wat zijn nou e...

Automotive29.04.2019

​Mitsubishi Outlander PHEV; compleet, krachtig en een ruime SUV!

De nieuwe Mitsubishi ASX maakt debuut op de Autosalon Genève

Mitsubishi zal tijdens de 89e Autosalon van Genève de flink vernieuwde ASX presenteren. Deze compacte SUV, ook wel RVR of Outlander Sport genoemd, beleeft daar zijn wereldpremière. Mitsubishi ASX Sinds de lancering v...

Automotive13.02.2019

De nieuwe Mitsubishi ASX maakt debuut op de Autosalon Genève

Rally-clinic met een Mitsubishi Lancer leert je Dirt 4 waarderen

Dirt 4 is een rally-game van formaat, maar je hebt toch meer waardering voor zo'n game als je een idee hebt van hoe het is om echt in zo'n auto te moeten rondcrossen. Om dat duidelijk te maken nam Codemasters ons mee naa...

Gaming05.06.2017

Rally-clinic met een Mitsubishi Lancer leert je Dirt 4 waarderen

Dat is geen spelletje meer
Mitsubishi leent bij Mad Max en Lord of the Rings voor autoreclame

Je hebt 30 tot 60 seconden. Hoe maak je dan in vredesnaam duidelijk dat jouw 4x4 auto echt meer kan hebben dan die van de concurrentie? Spektakel. Het enige juiste antwoord volgens Mitsubishi in Brazilië, die ad agency...

Entertainment13.10.2016

Mitsubishi leent bij Mad Max en Lord of the Rings voor autoreclame

L200 Triton Sport 'meest badass auto ooit'
​Het succes van de 2e generatie Mitsubishi Outlander PHEV

De 2e generatie Mitsubishi Outlander PHEV is slechts een paar maanden op de markt. En toch is de auto nu al een van de meest succesvolle plug-in hybrid SUV’s van de afgelopen jaren en dat is niet zonder reden. Mitsub...

Automotive18.01.2016

​Het succes van de 2e generatie Mitsubishi Outlander PHEV

Verder lezen over Reizen

Booking.com heeft een haat-liefde-verhouding met AI

Booking.com is deze week groot in het nieuws: het reisplatform heeft te maken met een toename van het aantal oplichtingszaken tot 900 %.

Artificial Intelligence23.06.2024

Booking.com heeft een haat-liefde-verhouding met AI

Zo voorkom je dat je te maken krijgt met vakantiefraude

De kans is groot dat je op het punt staat om een reis te boeken. Een goed idee, maar pas wel op voor vakantiefraude. Dit is wat dat inhoudt.

Cybercrime05.06.2024

Zo voorkom je dat je te maken krijgt met vakantiefraude

Voordelig reizen door heel Nederland. Met deze tips kunnen autoreizigers geld besparen op hun reis

Elke reis vereist voorbereiding en planning. Als mensen op reis gaan, zoeken ze op de een of andere manier naar de beste opties op basis van hun financiële mogelijkheden. En, om zo eerlijk mogelijk te zijn, het is onwaarschijnlijk dat iemand zou weigeren om geld te besparen op zijn reis, omdat dit geld kan worden besteed aan verschillende soorten entertainment.

Lifestyle29.05.2024

Voordelig reizen door heel Nederland. Met deze tips kunnen autoreizigers geld besparen op hun reis

Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt

IJsland is helemaal niet altijd zo makkelijk als het om dronen gaat. Dit is wat je moet weten als je gaat dronen op IJsland.

Gadgets24.05.2024

Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt

5 dingen die je standaard in je vakantietas moet hebben

Het vakantiegeld is weer (bijna) gestort en dat betekent dat veel mensen zich zo langzamerhand weer op reiswebsites begeven om te kijken naar hun volgende tripje naar de zon. Of misschien neemt iemand je als verrassing mee op een last-minute.

Lifestyle22.05.2024

5 dingen die je standaard in je vakantietas moet hebben

Zo koop je van je vakantiegeld een telefoon én ga je op reis

Het is weer de maand waarin bij veel mensen het vakantiegeld wordt gestort. Sommigen stellen het aanschaffen van een nieuwe gadget er speciaal voor uit, anderen gebruiken het waar het voor bedoeld is: vakantie. Waarom die twee niet verenigen?

Mobile15.05.2024

Zo koop je van je vakantiegeld een telefoon én ga je op reis

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

Vroeger moest je landkaarten mee, Lonely Planet-gidsen en liep je met een spoorboekje op zak om maar te weten hoe je ergens kwam of waar je lekker kon eten. Tegenwoordig pakken we dat anders aan, want we hebben een smart...

Online30.03.2024

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

St. Patrick’s Day in Dublin: zoveel meer dan Guinness

Je denkt iemand op straat te zien die je kent, je loopt op diegene af, helemaal enthousiast, en komt dan tot de conclusie dat die persoon het niet is. Oeps. Ieren doen dit constant, alleen dan zonder die conoclusie dat d...

Nieuws19.03.2024

St. Patrick’s Day in Dublin: zoveel meer dan Guinness