Automotive29.04.2019

​Mitsubishi Outlander PHEV; compleet, krachtig en een ruime SUV!


Op ieder verjaardagfeestje is het onderwerp van gesprek. Hoe bevalt het hybride of elektrisch rijden? Kunnen we om de klimaatdoelstellingen in Nederland te halen niet veel beter overstappen op waterstof en wat zijn nou eigenlijk de voordelen van elektrisch rijden? Het onderwerp is actueel, het houdt men volop bezig. Dit komt natuurlijk ook gezien het feit dat vrijwel alle automerken volop bezig zijn met de ontwikkeling van elektrische auto’s. Ze lijken hiermee de markt van plug-ins min of meer over te slaan. Dit komt volgens Mitsubishi door de WLTP-norm. Het is voor autofabrikanten moeilijk om met hun plug-ins onder de vereiste 50 g/km uit te komen. Mitsubishi haalt dit met haar 46 g/km wel gemakkelijk. Andere merken zetten dus in op volledig elektrisch maar komen daar nog wel op terug, aldus Mitsubishi. Zeker als het gaat om de markt van SUV’s.

<i>Mogelijkheden om te parkeren en laden tegelijk zijn er genoeg in Amsterdam.</i>
Mogelijkheden om te parkeren en laden tegelijk zijn er genoeg in Amsterdam.

Als business professional rij ik momenteel in de vernieuwde PHEV van Mitsubishi. Mitsubishi was met haar eerste Outlander natuurlijk een absolute trendsetter. Ze hebben er ongelofelijk veel van verkocht mede gezien het grote en hele interessante belastingvoordeel wat je als berijder een aantal jaar geleden kreeg. Dit is inmiddels verleden tijd. Desondanks blijft het goed gaan met Mitsubishi en worden er in Europa nog altijd veel Outlanders PHEV van het nieuwe model verkocht. De Outlander is in landen als Engeland, Noorwegen en Duitsland erg populair. Het nieuwe model is qua uiterlijk overigens niet veel veranderd. Reden te meer om de auto wat beter te bekijken.

Hybride rijden

Mitsubishi zet met de Outlander PHEV al jaren sterk in op hybride rijden. Sterker nog Mitsubishi komt komend jaar weer met een nieuwe verbeterde plug-in hybride SUV. Deze zal naar verwachting een afstand van 70 kilometer elektrisch kunnen rijden. Dit is voor nu nog even toekomstmuziek. Momenteel haalt de Outlander PHEV 45 kilometer. Dit houdt dus in dat hij circa 45 kilometer volledig elektrisch kan rijden. Bekijk even je eigen woon werk verkeer. Ik mag hopen dat de meeste Nederlanders niet boven de 50 kilometer aan woon werk verkeer per dag uit gaan komen. Dit houdt dus in dat je in de basis volledig elektrisch kunt rijden. Zelf laad ik hem thuis in de nacht op. De afstand naar mijn werk is 35 kilometer waardoor ik dit volledig elektrisch haal. Helaas is er op mijn werk geen laadpaal in de directe omgeving beschikbaar waardoor mijn woon-werkverkeer maar voor 50 procent elektrisch is. Toch zou je op jaarbasis eens moeten uitrekenen hoeveel dit aan brandstof kosten scheelt.

<i>Niet overal zijn laadpalen beschikbaar.</i>
Niet overal zijn laadpalen beschikbaar.

Stroom opwekken tijdens het rijden

De vernieuwde Mitsubishi Outlander PHEV is sterker en zuiniger. Hij heeft een grotere benzinemotor en 2 elektromotoren. De elektromotor op de achteras levert meer vermogen en de grotere benzine motor is efficiënter.

De Outlander heeft 4 standen te weten normaal, sport, snow en de lock stand om bijvoorbeeld echt krachtig weg te rijden uit de modder. Met zijn 4-wielaandrijving heeft hij een behoorlijke trekkracht wat de wagen uitermate geschikt maakt om in de bergen te toeren of om bijvoorbeeld een caravan of aanhangwagen te trekken.

Zoals gezegd kun je afhankelijk van je rijstijl circa 45 kilometer elektrisch rijden. Het klopt hij kan elektrisch een topsnelheid kan halen van 135 kilometer per uur. Uiteraard haalt hij dan niet de 45 kilometer. Het rijden met de PHEV Outlander dwingt je ook om zelf eens kritisch naar je rijstijl te kijken. Het is min of meer een sport om zo zuinig mogelijk te rijden. De PHEV laadt de accu ook op tijdens het rijden. Wanneer je bijvoorbeeld remt, laadt de PHEV gedurende de remweg zelf op. Dit wordt duidelijk weergegeven in het display. Wanneer je de sportieve flippers gebruikt kun je als het ware remmen door te schakelen (weerstand geven) en heb je je rempedaal niet meer nodig.

<i>De cockpit van de Outlander PHEV.</i>
De cockpit van de Outlander PHEV.

Complete SUV

De Mitsubishi Outlander PHEV koop je dus allang niet meer vanwege de aantrekkelijke belastingvoordeel regel. Nee, je kiest nu de PHEV vanwege zijn ruimte, comfort en volledigheid. Zeker met een gezin is het een ideale ruime SUV waar je zowel sportief, zuinig en comfortabel lange afstanden mee kunt reizen. Je kunt het zo gek niet benoemen of het zit standaard op de PHEV. Denk hierbij aan een verwarmd stuurwiel, de belangrijkste veiligheidssystemen zoals adaptive cruise controle en lane departure en dankzij de camera’s voor en achter waarschuwt de Mitsubishi Outlander PHEV je voor gevaarlijke situaties. Kortom een hele complete SUV!

Komende tijd wordt het met de Mitsubishi Outlander PHEV stekkeren!

<i>Complete SUV</i>
Complete SUV
Onno Rompa

Onno is blogger op DutchCowboys, Travelvalley en StyleCowboys. Onno schrijft over technologische innovaties en trends en ontwikkelingen op het gebied van (online) marketing.

Verder lezen over Duurzaam

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Als je iets bij een kleine webwinkel bestelt, zeker als het een op papierwaren of cadeautjes toegespitste webshop is, dan weet je dat je vaak dat beetje extra kunt verwachten.

Online17.06.2024

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Zo haal je magnesium uit je voeding

Ben je wat meer aan het sporten, heb je last van je zenuwen of wil je gewoon bijdragen aan een goede gezondheid? Dan is magnesium uit voeding een essentieel mineraal om je lijf te helpen.

Lifestyle17.06.2024

Zo haal je magnesium uit je voeding

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

De knappe koppen van MIT hebben cement ontwikkeld dat vol energie zit. Hiermee maak je in één keer een giga-accu van je woning.

Technology14.06.2024

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

Terugleverkosten bij zonnepanelen: zo verminder je ze

De slimste manier om je terugleverkosten laag te houden, is door zoveel mogelijk van je eigen energie zelf te gebruiken. Wat je immers zelf gebruikt, hoef je niet terug te leveren. En kost je dus niets extra’s. Zo houd je grip op je energierekening.

Technology13.06.2024

Terugleverkosten bij zonnepanelen: zo verminder je ze

Houd je energierekening laag 
Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Industrie 5.0 staat voor schaalbaarheid met een doel: bedrijven groeien op een manier die zowel de samenleving als het milieu ten goede komt. Het introduceert systemen die menselijke creativiteit en machinale efficiëntie combineren om flexibele en veerkrachtige bedrijfsmodellen te ontwikkelen. 

Technology11.06.2024

Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Microplastics zitten volop in sperma: waarschijnlijk ook bij jou

We weten al dat we microplastics binnenkrijgen door vis die we eten, of scrubs die we gebruiken, maar wist je dat het echt overal zit? Nieuw onderzoek wijst uit dat microplastics ook in sperma zitten.

Nieuws10.06.2024

Microplastics zitten volop in sperma: waarschijnlijk ook bij jou

Zonnepanelen hebben hun best gedaan: record zonne-energie gehaald

Het leek alsof het de hele maand regende, maar zonnepanelen hebben dus alsnog een heleboel zon weten op te vangen. Mei was een recordmaand voor zonne-energie.

Technology03.06.2024

Zonnepanelen hebben hun best gedaan: record zonne-energie gehaald

Er valt in 2027 waarschijnlijk een groot voordeel van zonnepanelen weg

De salderingsregeling van zonnepanelen gaat veranderen. Althans, als het huidige kabinet zijn zin krijgt. Dat betekent een voordeel minder voor mensen met zonnepanelen.

Technology17.05.2024

Er valt in 2027 waarschijnlijk een groot voordeel van zonnepanelen weg

Verder lezen over Hybride auto

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

In de oude vertrekhal van het Parijse vliegveld Le Bourget, tegenwoordig een imposant lucht- en ruimtevaartmuseum, staan drie DS-modellen onder een doek te wachten op de onthulling. Drie bijzondere modellen, vernoemd naar een ware Franse held, schrijver, vliegenier en avonturier: Antoine de Saint-Exupéry.

Automotive21.05.2024

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

Neem je fantasie mee op avontuurlijke reizen
De eerste Porsche 911 met een hybride aandrijflijn

De allereerste Porsche 911 voor de openbare weg met een hybride aandrijflijn staat in de startblokken om gepresenteerd te worden. Na een uitvoerig testprogramma is de nieuwe 911 klaar voor serieproductie.

Automotive13.05.2024

De eerste Porsche 911 met een hybride aandrijflijn

Alfa Romeo Milano, de lat ligt heel hoog

De Alfa Romeo Milano is geen toeval. Het Italiaanse merk wil net als alle neven en nichten een footprint hebben in het grootste segment van de Europese markt, een Alfa Romeo in een compacte vorm.

Automotive17.04.2024

Alfa Romeo Milano, de lat ligt heel hoog

5 tips als je een auto wil gaan kopen

Je gaat de stap zetten: je gaat een nieuwe auto kopen. Heel erg spannend natuurlijk, maar waar begin je? Met deze 5 tips kom je sneller een stapje dichter bij die nieuwe bolide en rijdt je straks de auto die bij je past....

Automotive29.03.2024

5 tips als je een auto wil gaan kopen

Benzine, diesel of elektriciteit: wat is milieuvriendelijker?

Vandaag de dag is een auto niet meer weg te denken uit onze wereld. En hoeveel problemen er ook aan verbonden zijn (files, brandstofprijzen, milieuschade, ongelukken, enzovoort), de mensheid blijft steeds meer nieuwe voe...

DC Business21.03.2024

Benzine, diesel of elektriciteit: wat is milieuvriendelijker?

Correlatie tussen prijs en milieuvriendelijkheid van brandstof in Nederland
World Car of the Year 2024: dit zijn de finalisten

De World Car of the Year 2024 verkiezing komt er weer aan. Deze begint traditiegetrouw met de bekendmaking van de Top 10 en Top 5 finalisten in zes verschillende categorieën van de World Car Awards. Het aftellen naar de...

Automotive01.02.2024

World Car of the Year 2024: dit zijn de finalisten

Verbeterde Jeep Avenger krijgt een e-Hybrid uitvoering

Jeep Avenger, de auto van het jaar. Het was een prachtige winnaar, Jeep. het merk met de 7 sleuven krijgt een stekker en wordt volledig elektrisch. Vooral dat bijzondere feit maakte de Avenger tot de onbetwiste winnaar...

Automotive26.01.2024

Verbeterde Jeep Avenger krijgt een e-Hybrid uitvoering

​Private lease? Je kunt ook dan voor een occasion gaan

Misschien heb je niet zo’n groot budget om in een keer een auto te kopen, of wil je omwille van duurzaamheid liever geen nieuwe auto kopen. Wat jouw reden ook is om voor een private lease te gaan: een occasion is zeker...

Lifestyle23.01.2024

​Private lease? Je kunt ook dan voor een occasion gaan

Verder lezen over Mitsubishi

De nieuwe generatie Mitsubishi L200 krijgt een stoer imago

De Mitsubishi L200 - 40 jaar jong - is een pick-up waarvan er maar liefst 4,5 miljoen van zijn verkocht. Daarvan rijden er 416.000 in Europa rond. Met die papieren lanceert Mitsubishi vol trots de nieuwe en inmiddels zes...

Automotive03.10.2019

De nieuwe generatie Mitsubishi L200 krijgt een stoer imago

Nieuwe Mitsubishi ASX no-nonsense crossover

Mitsubishi presenteert in het Portugese Alentejo de vierde generatie van de Mitsubishi ASX. De ASX is na de Mitsubishi Outlander en de LS200 de bestverkochte auto van het Japanse merk. Europa is met maar liefst ruim 330...

Automotive19.08.2019

Nieuwe Mitsubishi ASX no-nonsense crossover

Ik ga op vakantie en neem mee? In ieder geval de Mitsubishi Outlander PHEV

Ik ben onlangs met de Mitsubishi Outlander PHEV een week naar het Franse eiland Île de Ré geweest. Over dit eiland schreef ik eerder dat het

Automotive18.06.2019

Ik ga op vakantie en neem mee? In ieder geval de Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi Outlander PHEV is verrassend sterk

Begrijp me niet verkeerd. De Mitsubishi Outlander PHEV zal niet verkozen worden tot de ultieme caravantrekker van het jaar. De PHEV is echter wel verrassend sterk en kan wel degelijk een caravan of aanhangwagen trekken....

Automotive25.05.2019

Mitsubishi Outlander PHEV is verrassend sterk

De nieuwe Mitsubishi ASX maakt debuut op de Autosalon Genève

Mitsubishi zal tijdens de 89e Autosalon van Genève de flink vernieuwde ASX presenteren. Deze compacte SUV, ook wel RVR of Outlander Sport genoemd, beleeft daar zijn wereldpremière. Mitsubishi ASX Sinds de lancering v...

Automotive13.02.2019

De nieuwe Mitsubishi ASX maakt debuut op de Autosalon Genève

Rally-clinic met een Mitsubishi Lancer leert je Dirt 4 waarderen

Dirt 4 is een rally-game van formaat, maar je hebt toch meer waardering voor zo'n game als je een idee hebt van hoe het is om echt in zo'n auto te moeten rondcrossen. Om dat duidelijk te maken nam Codemasters ons mee naa...

Gaming05.06.2017

Rally-clinic met een Mitsubishi Lancer leert je Dirt 4 waarderen

Dat is geen spelletje meer
Mitsubishi leent bij Mad Max en Lord of the Rings voor autoreclame

Je hebt 30 tot 60 seconden. Hoe maak je dan in vredesnaam duidelijk dat jouw 4x4 auto echt meer kan hebben dan die van de concurrentie? Spektakel. Het enige juiste antwoord volgens Mitsubishi in Brazilië, die ad agency...

Entertainment13.10.2016

Mitsubishi leent bij Mad Max en Lord of the Rings voor autoreclame

L200 Triton Sport 'meest badass auto ooit'
​Het succes van de 2e generatie Mitsubishi Outlander PHEV

De 2e generatie Mitsubishi Outlander PHEV is slechts een paar maanden op de markt. En toch is de auto nu al een van de meest succesvolle plug-in hybrid SUV’s van de afgelopen jaren en dat is niet zonder reden. Mitsub...

Automotive18.01.2016

​Het succes van de 2e generatie Mitsubishi Outlander PHEV

Verder lezen over Toekomst

De eerste legale E-step in Nederland: UrbMob Kick&Go

Steeds vaker zie je in Nederland op straat mensen (met name jongeren) met een e-step voorbij komen. E-step zijn dan ook al in grote getale verkrijgbaar. Maar helaas riskeer je daarmee vaak wel de kans op een boete. Of er...

Gadgets20.06.2024

De eerste legale E-step in Nederland: UrbMob Kick&Go

Terugleverkosten bij zonnepanelen: zo verminder je ze

De slimste manier om je terugleverkosten laag te houden, is door zoveel mogelijk van je eigen energie zelf te gebruiken. Wat je immers zelf gebruikt, hoef je niet terug te leveren. En kost je dus niets extra’s. Zo houd je grip op je energierekening.

Technology13.06.2024

Terugleverkosten bij zonnepanelen: zo verminder je ze

Houd je energierekening laag 
Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Industrie 5.0 staat voor schaalbaarheid met een doel: bedrijven groeien op een manier die zowel de samenleving als het milieu ten goede komt. Het introduceert systemen die menselijke creativiteit en machinale efficiëntie combineren om flexibele en veerkrachtige bedrijfsmodellen te ontwikkelen. 

Technology11.06.2024

Industrie 5.0: Integratie van menselijke ethiek en machinale efficiëntie voor duurzame groei

Smart Health-webinar: Acceptatie van AI door zorgverleners en zorgvragers

Op 13 mei vond het Smart Health-webinar plaats, een hybride event georganiseerd door het Care Innovation Center West-Brabant en Slimmer Leven. De centrale vraag van deze bijeenkomst was hoe we AI kunnen ontwerpen zodat deze goed landt bij zowel zorgverleners als zorgvragers.

Events30.05.2024

Smart Health-webinar: Acceptatie van AI door zorgverleners en zorgvragers

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

Op de techbeurs VivaTech 2024, die van 22-25 mei in Parijs plaatsvindt, toont Peugeot zijn visie op toekomstig rijplezier met een innovatief Hypersquare stuursysteem. Dit systeem is een van de vele technologische vooruitgangen in het volledig elektrische Inception Concept, dat nu zijn publieke debuut maakt in Parijs.

Automotive23.05.2024

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

SAP opent een experience center dat volledig is gericht op AI

SAP Labs France, een SAP-dochteronderneming die zich bezighoudt met R&D-activiteiten, kondigt de opening aan van haar Customer Experience Center in het Zuid-Franse technologiepark Sophia Antipolis.

Technology17.04.2024

SAP opent een experience center dat volledig is gericht op AI

AI in de Zorg: Inzichten van HLTH Europe Roadshow 2024

Na de verhelderende presentaties tijdens de HLTH Europe Roadshow 2024 blijft één ding onmiskenbaar: de toekomst van de gezondheidszorg is nauw verweven met technologische innovatie.

Technology17.04.2024

AI in de Zorg: Inzichten van HLTH Europe Roadshow 2024

Die botsproef in de ruimte heeft een Nederlands tintje

Ergens in de uitgestrektheid van de ruimte zou zomaar een onopgemerkte asteroïde op koers kunnen liggen voor een frontale botsing met de aarde.

Technology15.04.2024

Die botsproef in de ruimte heeft een Nederlands tintje

Dit is HyperScout H.