Online15.01.2009

iDeal wint aan populariteit


ideal-wint-aan-populariteit.jpg
ideal-wint-aan-populariteit.jpg

Het afgelopen jaar is de populariteit van iDeal flink toegenomen. Het totaal aantal verwerkte betalingen steeg met 87%. Daardoor groeide ook de totale omzet van 1,1 miljard euro in 2007 tot 2,1 miljard euro in 2008.

Met de omzetstijging van 91% loopt iDeal voor op de groeicijfers van de Nederlandse webwinkelbranche. Volgens Currence, beheerder van de betaalmethode, blijkt uit onderzoek dat de populariteit onder zowel webwinkeliers als consumenten is gegroeid. Van de 750 grootste webwinkels in ons land accepteert inmiddels 84% iDeal.

Ook online shoppers waarderen de betaalmogelijkheid van iDeal steeds meer, 42% prefereert iDeal boven elke andere betaalwijze. Een jaar geleden was dat nog 32%.

Voor 2009 verwacht Currence dat het aantal banken dat zich op iDeal aan zal sluiten toe gaat nemen.  Zo verwacht Friesland Bank dat hun internetbankierende klanten nog dit jaar online aankopen met iDeal kunnen betalen. Met de toetreding van deze bank komt het aantal consumenten dat gebruik kan maken van de betaaldienst op ruim 12,5 miljoen.