Online01.07.2008

Equitalis.nl verbindt plannen met geld


equitalis-nl-verbindt-plannen-met-geld.jpg
equitalis-nl-verbindt-plannen-met-geld.jpg

Deze week is Equitalis gestart, een internetplatform waar ondernemers met innovatieve plannen en ondernemers met ervaring en geld elkaar kunnen vinden. Equitalis claimt meer dan een marktplaats te zijn voor zakelijke initiatieven.

De onderneming geeft persoonlijke coaching om startende ondernemers meer overlevingskansen te geven. Daarnaast screent Equitalis de kwaliteit van de investeringsvoorstellen nadrukkelijk voordat ze via de website worden aangeboden.

Uit programma’s als Dragon’s Den en Het Beste Idee van Nederland blijkt dat er de laatste tijd weer veel belangstelling is voor ondernemen en innovatie. “Op internet ontbrak tot nu toe een platform voor het pitchen van ideeën”. Uit onderzoek blijkt steeds weer dat gebrek aan goede interne organisatie vaak de oorzaak is voor het vastlopen van een startende onderneming. Daarom willen we ondernemers die zich inschrijven persoonlijk begeleiden. We zijn meer dan een ‘matchmaker’.” aldus initiatiefnemers Marc de Wit en Martijn te Nuijl.

Op de website www.equitalis.nl worden alleen ondernemingsplannen gepresenteerd die zijn gescreend door de initiatievenemers. “Een goed en onderbouwd business plan is cruciaal om een investeerder over de streep te trekken”, benadrukt De Wit.

Op grond van Amerikaanse ervaring weet Equitalis dat er in Europa nog veel ruimte is om kapitaal aan te trekken uit de groep succesvolle ondernemers. “Het percentage ondernemers dat investeert  in startende ondernemingen is hier lager dan in de VS. Equitalis biedt kansen aan zowel ondernemers die zich als geldschieter opstellen om een stukje van hun portefeuille met hoger risico te vullen, als aan ondernemers die vooral hun kennis en ervaring willen inbrengen.”.

Equitalis richt zich met name op investeringsvragen van 50.000 tot 1 miljoen euro. “Dat zijn relatief kleine ondernemingen met groeipotentie”, vertelt De Wit. “Tegelijk is die investeringsvraag te groot om te financieren met ‘geld uit de familie’ en te klein voor een echte ‘Venture Capitalist’. De oprichters hopen met hun bedrijf nieuwe initiatieven een duwtje in de rug kunnen geven.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.