Online23.04.2008

Nieuwamsterdam.nl gelanceerd



Uitgeverij Nieuw Amsterdam heeft haar nieuwe consumentenwebsite www.nieuwamsterdam.nl gelanceerd. De uitgeverij maakt zelf videoreportages om lezers te informeren over boeken en auteurs van Nieuw Amsterdam. Lezers kunnen op de site reageren op boeken en video’s. De website biedt alle auteurs een persoonlijk platform, dat zij met een weblog en foto’s kunnen aanvullen. Via een alertsysteem kunnen lezers op de hoogte blijven van hun favoriete auteur(s). De site bevat daarnaast aan de auteur gerelateerde videoreportages van Nieuw Amsterdam TV en een agenda met optredens van de auteur.

Nieuw Amsterdam zet web-tv in als promotie- en marketinginstrument voor boeken en auteurs. De uitgeverij heeft hiervoor een eigen tv-studio en productieteam. Nieuw Amsterdam TV brengt wekelijks korte reportages over auteurs en boeken. Zo is er deze week een reportage te zien met Nelleke Noordervliet naar aanleiding van Een stad vol boeken, dat zij schreef voor Amsterdam Wereldboekenstad. Ook is er een interview te zien met Patrick Pouw, die in zijn spraakmakende boek Salaam! persoonlijk verslag doet van een jaar tussen orthodoxe moslims.

Nieuw Amsterdam wil via de website de interactie tussen auteurs en lezers bevorderen. Lezers kunnen reageren op boeken en video’s. Bepaalde titels zijn al voor verschijnen te lezen en te becommentariëren. Voor lezers die intensiever bij de uitgeverij betrokken willen zijn is er de mogelijkheid voor de camera hun mening te geven over boeken van de uitgeverij.