KickassTorrents uit de lucht gehaald na klachten muziekindustrie

KickassTorrents uit de lucht gehaald na klachten muziekindustrie

De Filippijnse autoriteiten hebben afgelopen week de website van KickassTorrents offline gehaald. Eventjes leek het op een mysterieuze verdwijning, maar al snel werd duidelijk dat het te maken had met klachten van lokale platenmaatschappijen die van mening waren dat de tweede grootste torrentsite van de wereld onherstelbare schade aanricht aan de muziekindustrie. KickassTorrents laat zich niet uit het veld slaan en is ondertussen weer actief via een nieuw domeinnaam

Met miljoenen bezoekers elke dag is KickassTorrents één van de grootste torrentsites op het internet. Alleen The Pirate Bay heeft nog meer bezoekers. De website wordt goed in de gaten gehouden door de Amerikaanse overheid en een groot aantal entertainmentbedrijven en platenmaatschappijen uit de gehele wereld. Afgelopen week kwam de website in moeilijkheden toen hun domeinnaam KAT.ph ineens verdwenen was. 

Volgens dotPH, het bedrijf die alle PH-domeinnamen bijhoudt, klaagde de muziekindustrie al sinds 2011 over KickassTorrents. Het bedrijf gaf toen aan dat ze alleen actie zouden ondernemen als dit van de rechter moest. Mede onder druk van de Verenigde Staten is de domeinnaam offline gehaald. Voorlopig is KickassTorrents in ieder geval weer bereikbaar via de nieuwe website. 

Reacties (1)

 • Ik vind het walgelijk dat torrent-websites zo vaak lastig worden gevallen. Er worden altijd maar weer naar nieuwe flutredenen gezocht om zo'n website uit te lucht te kunnen halen. De platenmaatschappij staat tegenwoordig bekend als huilebalk als het gaat om het Internet, dus het verbaast mij niks dat de platenmaatschappij hierachter is.

  Als voorspelbare reden wordt beweerd dat KickAssTorrents onherstelbare schade zou aanrichten aan de muziekindustrie. Dat sprookje hebben we vaker gehoord. Sterker nog: we horen niks anders! Er wordt alleen maar geweend over de muziekindustrie, filmindustrie en softwareindustrie.

  Het komt inderdaad voor dat sommige mensen torrent-bestanden van auteursrechtelijk beschermde muziek op KickAssTorrents plaatsen. De oplossing is dan heel simpel: je stuurt gewoon een berichtje naar KickAssTorrents waarin je een claim doet van auteursrechtschending met de link naar de pagina waar je het torrent-bestand kunt downloaden. Dan halen zij het eraf. Dat probleem is zo opgelost. Om de gehele website uit de lucht te halen is gewoon een pesterij. Het haalt bovendien ook nog eens niks uit, want ze zijn nu online via een ander domeinnaam.

  Pas als 100% van de torrent-bestanden op KickAssTorrents zouden verwijzen naar auteursrechtelijk beschermde muziek die erop gezet is zonder toestemming van de auteursrechthebbenden, kan dit als argument worden gebruikt om die gehele website uit te lucht te halen. Nu is het gewoon een smoesje om een onschuldige website-eigenaar te kunnen kwellen.

  Zo 7 jul 2013, 03:28 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Gerelateerde video's

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines