Google Spam link voor Adwords gebruikers

Google Spam link voor Adwords gebruikers

Cybercriminelen worden steeds slimmer en verfijnen meer en meer hun technieken. De meest voorkomende vorm en uiterst effectief blijft email. Met name de Postbank kan daar in Nederland over meepraten want met de regelmaat van een klok doken het afgelopen jaar emails in je mailbox op met de vraag of je toch vooral je account wilde updaten.

Ook eBay en Amazon leken deze uiterst linke spam te verzenden. Tegenwoordig is Google ook doorlopend slachtoffer van deze criminelen. De afgelopen dagen doken er weer de nodige (phishing)mails op in mijn inbox. Prachtige mails, Juiste logo van Google Adwords, linkjes beginnen ook met http://adwords.google.com.... maar eindigen op ...sys82.ru, het uiteindelijke domein.

Om je twijfel over de juistheid van de mail nog wat te verhogen krijg je ook nog eens dit advies "If you have any questions, please visit the Google AdWords Help Centre at https://adwords.google.com/support/?hl=en_GB", en ja je raadt het misschien al, dit is een juiste link naar Google. Zou het dan toch een echte mail zijn ? NEE dus !!!

We kunnen het daarom lezers niet vaak genoeg op hun hart drukken, bij iedere mail die je krijgt en waar je gevraagd wordt je informatie te controleren of te actualiseren. Check als eerste de afzender (Bron in de header van je mail), lees zorgvuldig de tekst, gebruik je rechtermuistoets om de link te controleren en kijk wie de werkelijke afzender is. Bij 0,01 procent twijfel, niet klikken en contact opnemen met de desbetreffende organisatie. Wanneer je sowieso geen relatie hebt is het natuurlijk direct de delete button gebruiken.

Vaak zijn de werkelijke afzenders al langer bekend bij providers. Zo ook de afzender in de gewraakte Google Adwords mail "sys82.ru", zie onderstaande afbeelding.

Sysru

Tags: google, spam
2d600050395e57e734f486cf6df66dec7accd832_42066_90_90_1Henk de Hooge

is oprichter en hoofdredacteur van Dutchcowboys. Daarnaast is hij online-uitgever, internet entrepreneur en MD van Red Banana, een creatief online-marketing bureau. Henk volgen kun je via Twitter @Henkey via zijn Facebook pagina en Google+

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2011 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap