Nieuwe Art Filter Google: Kruip zelf in de huid van Vincent van Gogh

Nieuwe Art Filter Google: Kruip zelf in de huid van Vincent van Gogh

Of verander jezelf in het Meisje met de parel

Vorig artikel Volgend artikel

Met de Art filter in de Google Arts & Culture-app kan je vanaf nu zelf een kunstwerk worden. De AR-filters zijn zo gemaakt dat je alle artefacten vanuit elke hoek kunt bekijken en jouw kunstwerk als het ware met je meebeweegt.

Zo kun je jezelf omtoveren in het 'Meisje met de parel' terwijl je zelf haar oorbellen draagt? Of wie wil er niet even in de huid van Vincent van Gogh kruipen? Vanaf vandaag is dat allemaal mogelijk.

Google heeft vijf educatieve en originele 3D-gemodelleerde augmented reality-filters gemaakt op basis van beroemde schilderijen, objecten en accessoires van over de hele wereld. Maak een video of foto van jezelf in de stijl van Vincent van Gogh, Frida Kahlo of verander in het beroemde Meisje met de parel. Daarnaast kan je dieper de geschiedenis induiken met een traditionele Samoerai-helm of een opmerkelijke Oud-Egyptische ketting. Bij het openen van het filter krijg je daarnaast leuke weetjes te zien over het betreffende kunstwerk waardoor je ook nog wat extra leerzaams meekrijgt van deze beroemde kunstwerken.

Google_Art_Filter
Zelf los gaan op beroemde kunstwerken

Op Machine Learning gebaseerde beeldverwerking

Bij het ontwikkelen van Art Filter gebruikte Google hun AI-principes om te bepalen hoe ze deze functie voor iedereen toegankelijk kunnen maken. Art Filter past op Machine Learning gebaseerde beeldverwerking toe. Voor het mogelijk maken van dit soort AR-functies is een geavanceerde verankering van de virtuele inhoud aan de echte wereld nodig. Door deze aanpak kunnen de artefacten zichzelf organisch en soepel op je hoofd positioneren of reageren op je gezichtsuitdrukking.

Google Art Filter

Art Filter - vergelijkbaar met de populaire Art Selfie-functie - slaat jouw video's en foto's niet op, tenzij je daarvoor kiest of als je ze wil delen met je vrienden.

De nieuwe filters kun je uitproberen via de gratis Google Arts & Culture-app voor Android of iOS. Tik daarna op het regenboog camerapictogram onderaan de startpagina. Als je anderen ook wilt laten meegenieten van jouw creatie, deel deze dan met de hashtag #ArtFilter.

Google Arts Culture
Google Arts & Culture app
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....