Huawei gaat AI ontwikkelen voor de varkenshouderij

Huawei gaat AI ontwikkelen voor de varkenshouderij

Vorig artikel Volgend artikel

Huawei is nieuwe markten aan het ontdekken. Het kijkt naar andere bronnen van inkomsten voor zijn technologie. Het Chinese techbedrijf wil nu in de technologie voor varkenshouders duiken, dat meldt de BBC.

Naast Artificial Intelligence (AI) voor varkenshouders, werkt Huawei ook samen met de kolenmijnindustrie.

Ruzie met Amerika

Deze move van Huawei is mede doordat het bedrijf ruzie heeft met Amerika. Huawei ligt al langer overhoop met de overheid in Amerika. De voormalige Amerikaanse president Donald Trump beweerde dat Huawei klantgegevens kan delen met de Chinese overheid, beweringen die Huawei herhaaldelijk heeft ontkend.

Als gevolg hiervan is 's werelds grootste fabrikant van telecommunicatieapparatuur beperkt tot het maken van 4G-modellen voor de Amerikaanse markt. De Amerikaanse overheid geeft namelijk geen toestemming om componenten voor 5G-modellen te importeren.

En dus lijkt Huawei op zoek te zijn naar andere bronnen van inkomsten: overstappen op Cloud Computing Services en het ontwikkelen van slimme voertuigen. En ook ziet het dus kansen in traditionele industrieën.

Varkenshouderij in China is mega groot

Volgens de BBC heeft China 's werelds grootste varkenshouderij en is het de thuisbasis van de helft van alle levende varkens ter wereld.

Technologie helpt varkenshouderijen te moderniseren met de introductie van AI om ziekten op te sporen en varkens te volgen.

[foto: Pascal Debrunner on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...