Technology24.05.2023

Dit zijn de nieuwste innovaties van Dyson


Dyson kondigde deze week 6 nieuwe producten aan die automatisering, geavanceerde software en intelligentie combineren met de beste schoonmaakprestaties.

John Churchill, CTO van St James Power Station in Singapore, onthulde de nieuwe technologieën en een glimp van Dyson’s visie op de toekomst van schone huizen, voortgekomen uit tientallen jaren expertise op het gebied van filtratie, luchtstroom, motoren, software en robotica.

Het afgelopen jaar is het aantal mensen dat een regelmatig schoonmaakschema aanhield aanzienlijk afgenomen, maar toch besteden we nog steeds 25 minuten per week, aan het stofzuigen van onze huizen.

Sensing, software en automatisering vormen de kern van de nieuwe machines van Dyson. Door de omgeving en de uit te voeren taak te begrijpen, kan een product, of het nu een stofzuiger of luchtreiniger is, automatisch reageren om de uitdaging het meest effectief aan te pakken. Dit begint met intelligente, nauwkeurige sensoren en is sterk afhankelijk van ingebedde software, elektronica en automatisering, evenals mechanische kerntechnologieën zoals motoren, filtratie en pick-up om de taak op de juiste manier aan te pakken.

Kerntechnologieën

Aangepaste sensoren en software vormen de kern van de verbeterde prestaties van de producten en maken een andere, meer efficiëntere manier van schoonmaken mogelijk. Zo heeft de nieuwe Dyson 360 Vis Nav-robotstofzuiger sensoren die de randen van een kamer detecteren en de zuigkracht omleiden via een zij-actuator voor nauwkeurige randreiniging – waarmee een van de grootste uitdagingen voor elke robot wordt opgelost: randreiniging. De processor van hoog niveau denkt na en past zich aan, en is in staat om zijn positie tot op 71 mm nauwkeurig te bepalen.

De draadloze stofzuigertechnologie van Dyson maakt gebruik van akoestische piëzo-sensoren om stofdeeltjes te tellen en te categoriseren, en eigenaren via een LCD-scherm te informeren wanneer ze moeten stoppen of moeten doorgaan met schoonmaken. Deze metingen bepalen ook de zuigkracht die nodig is voor de taak, waarbij het vermogensniveau automatisch wordt aangepast.

En de Dyson Purifier Big+Quiet Formaldehyde heeft geïntegreerde sensoren. Een uniek ontwikkeld Dyson-algoritme voert elke seconde kruiscontroles uit, analyseert de lucht in de kamer, schakelt automatisch de zuivering in wanneer het verontreinigingsniveau stijgt en schakelt uit zodra de lucht in de ruimte weer grondig is schoongemaakt. Een unieke solid-state sensor detecteert nauwkeurig formaldehyde, zonder te worden verward door andere VOC’s.

Ook de software die in de Dyson-machines is ingebouwd, kan de frustratie van de eigenaar helpen verminderen. Sensoren in de Dyson Gen5detect-stofzuiger bewaken de snelheid, het vermogen en de temperatuur van de motor. Naast een opnieuw ontworpen gebruikersinterface helpt het eigenaren om potentiële problemen te identificeren en op te lossen en hun machines onafhankelijk te onderhouden. Over-the-air software-updates zorgen ervoor dat machines automatisch upgraden naar de nieuwste functies en reparaties.

motortech
motortech

Motortechnologie

Dyson ontwikkelt sinds 2004 zijn eigen motortechnologie en heeft tot nu toe meer dan € 350 miljoen geïnvesteerd in onderzoek, laboratoria, gespecialiseerde teams en productiemogelijkheden.

Dyson’s Hyperdymium-motor van de vijfde generatie is kleiner, sneller en krachtiger dan zijn voorgangers en draait met een toerental van 135.000 tpm – negen keer sneller dan een Formule 1-motor. De Dyson Hyperdymium-motor drijft de Dyson Gen5detect draadloze stofzuiger aan en drijft krachtige zuigkracht aan voor hoogwaardige schoonmaakprestaties, met een zuigkracht van 262 watt.

Dyson 360 Vis Nav robotstofzuiger

De Dyson 360 Vis Nav robotstofzuiger is de volgende stap van Dyson op het gebied van intelligente robotstofzuigers: de krachtigste robotstofzuiger met zes keer de zuigkracht van alle andere. Ontworpen met unieke Simultaneous Localization and Mapping (SLAM) technologie, heeft de Dyson 360 Vis Nav een 360-graden zichtsysteem met een vissenoog hemisferische lens die onthoudt waar hij is geweest, ziet waar hij moet schoonmaken en intelligent genoeg is om een kaart te maken van stof in jouw huis. De hoogwaardige processor verzamelt gegevens van 26 sensoren voor een reeks taken, waaronder stofdetectie, het vermijden van obstakels en muurdetectie, om tot aan de rand schoon te maken.

Het beschikt over een nieuwe borstel met driedubbele werking over de volledige breedte: voor harde vloeren, zacht ‘Fluffy’ nylon voor het opzuigen van grote hoeveelheden vuil en antistatische koolstofvezelfilamenten om fijn stof te verwijderen, en stijve nylon borstelharen voor tapijten. Dankzij de dubbele ophanging kan de machine tot 21 mm stijgen en dankzij het lage profiel kan de machine tot 99 mm onder meubels reinigen. Na 50 minuten keert de machine automatisch terug naar het laadstation om op te laden. De MyDyson-app biedt na elke reiniging dieptereinigingsrapporten.

robot-vis
robot-vis

Dyson luchtreinigers

De Dyson luchtreiniger Big+Quiet Formaldehyde is speciaal ontworpen voor grote, open ruimtes, terwijl de Dyson HEPA Big+Quiet luchtreiniger speciaal is ontworpen voor eenvoud in gedeelde, commerciële ruimtes. Nieuwe Cone Aerodynamics levert een projectie lucht van 10 meter en een nieuwe CO2-sensor en geeft aan wanneer er moet worden geventileerd. Naast zijn krachtige projectie is de Dyson Purifier Big+Quiet ontworpen om stil te werken en slechts 56 decibel geluid te produceren – waardoor het Dyson’s stilste maar krachtigste luchtreiniger is.

Het vijfjarige HEPA H13-deeltjesfilter vangt tot 99,95% van de ultrafijne deeltjes op, terwijl het nieuwe K-koolstoffilter verontreinigende gassen en 3x meer NO2 verwijdert. Het levenslange selectieve katalytische oxidatiefilter vernietigt permanent formaldehyde. Sensoren bewaken continu de luchtkwaliteit binnenshuis en sturen live gegevens naar de MyDyson-app.

De Dyson Gen5detect snoerloze stofzuiger is voorzien van Hyperdymium-motortechnologie van de vijfde generatie, die een ongeëvenaarde zuigkracht levert en in staat is om virussen uit het huis op te vangen. De machine is voorzien van een volledig afgedicht HEPA-filtersysteem voor de hele machine, ontworpen om 99,99% van de deeltjes tot 0,1 micron op te vangen. 14 cyclonen verwijderen ook stof uit de luchtstroom, zodat er geen verlies aan zuigkracht is, waardoor optimale prestaties bij elke reiniging worden gegarandeerd. Een nieuwe Fluffy Optic-zuigmond met grotere helderheid en groter bereik onthult twee keer zoveel microscopisch stof, zodat je precies kunt zien waar je moet schoonmaken. De vervagingsvrije, energiedichte batterij biedt tot 70 minuten looptijd.

filter-dyson
filter-dyson

Dyson Submarine

De Dyson Submarine- dweilzuigmond, verkrijgbaar bij de Dyson V15s Detect Submarine- en Dyson V12s Detect Slim Submarine-stofzuigers, levert precies de juiste hoeveelheid water om gemorste vloeistoffen, vlekken en klein vuil effectief van harde vloeren te verwijderen. Om een optimale ‘schone vloer’-afwerking te bereiken zonder te veel water is de kop van de natte roller ontworpen met een achtpuntshydratatiesysteem, met behulp van een drukkamer voor een gelijkmatige waterverdeling over de volledige breedte van de roller.

De motor aangedreven microvezelroller verwijdert gemorst materiaal, hardnekkige vlekken en klein vuil en bedekt vloeren tot 110 m2, dankzij een schoonwatertank van 300 ml. Een duurzame plaat zuigt verontreinigd water uit de natte roller en deponeert het in een aparte afvalwatertank om ervoor te zorgen dat er geen vuil en puin op de vloer terechtkomt. De Dyson Submarine natte rollerkop is ontworpen met een onopvallende borstel over de volledige breedte en maakt moeiteloos manoeuvreren onder meubels mogelijk, waarbij stof, vuil en gemorst materiaal zelfs op de meest lastige plaatsen kan worden verwijderd.

Alle nieuwe producten komen vanaf september 2023 beschikbaar in de Benelux, met uitzondering van de nieuwe Dyson 360 Vis Nav robotstofzuiger, daarvoor moeten we in Nederland nog even wachten tot 2024.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Dyson

WashG1: Dyson komt met elektrische dweil met flink prijskaartje

Dyson maakt stofzuigers en stofzuigers die zelfs kunnen dweilen (V15s Detect Submarine), maar nu introduceert het de WashG1, een apparaat dat alleen kan dweilen.

Gadgets14.05.2024

WashG1: Dyson komt met elektrische dweil met flink prijskaartje

Dyson wil je met AR-app laten zien welke plekjes je bent vergeten

Dyson komt met een app om je te wijzen op de plekjes waar je hebt vergeten te stofzuigen. Heel confronterend, maar er zijn nog vragen.

Technology12.04.2024

Dyson wil je met AR-app laten zien welke plekjes je bent vergeten

De nieuwe föhn Supersonic r van Dyson is heel wat anders

Dyson heeft een nieuwe föhn gemaakt die allerlei slimme toepassingen heeft om je haar sneller te stijlen zoals jij wil. De Supersonic r is een kleiner, lichter apparaat en heeft een bijzonder slank design met een ‘boc...

Gadgets09.02.2024

De nieuwe föhn Supersonic r van Dyson is heel wat anders

​Stofzuiger of steelstofzuiger: wat past beter bij jou?

Je stofzuiger heeft het begeven, of misschien droom je gewoon al een tijdje van een steelstofzuiger. Is die echt zoveel beter dan de goede oude ‘hond’-stofzuiger die je achter je aan sleept? We zetten de twee typen s...

Lifestyle23.01.2024

​Stofzuiger of steelstofzuiger: wat past beter bij jou?

James Dyson Award 2023: Dit zijn de internationale winnaars

De James Dyson Award, de internationale designprijs, heeft deze week de drie internationale winnaars bekend gemaakt: de internationale winnaar, de duurzaamheidswinnaar en de humanitaire winnaar. Ze zijn persoonlijk gesel...

Technology16.11.2023

James Dyson Award 2023: Dit zijn de internationale winnaars

The Life Chariot, The Golden Capsule & E-COATING
​5 dingen die nog kunnen innoveren op stofzuigers

Gebruik jij een steelstofzuiger, een robotstofzuiger of een ouderwetse met draad? Er is een aantal dingen dat beter kan aan stofzuigers en daarbij heeft elke soort wel iets dat het stofzuigen een nog fijnere ervaring moe...

Gadgets06.11.2023

​5 dingen die nog kunnen innoveren op stofzuigers

Dit zijn de 20 baanbrekende uitvindingen die kans maken op de James Dyson Award 2023

Vandaag start de internationale fase van de James Dyson Award 2023, een wereldwijde ingenieursprijs die studenten en pas afgestudeerden oproept om een ontwerp te maken dat een probleem oplost. Dit is de wereldwijde short...

Technology18.10.2023

Dit zijn de 20 baanbrekende uitvindingen die kans maken op de James Dyson Award 2023

Dyson heeft een volledig werkend circulair landbouwsysteem

De landbouwsector is de afgelopen jaren in Nederland een flink discussiepunt geweest. De uitkoop van boeren in Nederland is inmiddels van start gegaan. Allemaal om de stikstofcrisis onder controle te krijgen. Al gaan we...

Technology16.10.2023

Dyson heeft een volledig werkend circulair landbouwsysteem

de toekomst van landbouw?

Verder lezen over Innovatie

Nog een Delfts succes: waterstofauto is geschikt voor openbare weg

De studenten van TU Delft zijn lekker bezig. Eerder kwam er al goed nieuws binnen over de hyperloop, en nu ook over de waterstofauto.

Automotive11.06.2024

Nog een Delfts succes: waterstofauto is geschikt voor openbare weg

Een succes voor hyperloop: TU Delft laat het van baan wisselen

Het leek even moeilijk te worden voor de hyperloop, maar de studenten van TU Delft hebben nu een groot succes bereikt.

Technology10.06.2024

Een succes voor hyperloop: TU Delft laat het van baan wisselen

Besteed je metaalbewerking online uit

Heb je voor je bedrijf een specifiek onderdeel nodig, maar heb je zelf niet de mogelijkheid om het te maken? Dan zul je op zoek moeten naar een andere oplossing. Gelukkig is er in deze tijd, waarin techniek en online bestellen steeds gemakkelijker wordt, een andere oplossing voorhanden.

DC Business29.05.2024

Besteed je metaalbewerking online uit

5 redenen om juist nu een Ambilight TV te kopen

Philips TV zal na 73 jaar tv-kijken in Nederland (waar zij de grondlegger van zijn) voor jou niet een onbekende zijn. In 1985 waren zij daarnaast de eerste die met de platte tv kwamen zoals we die tegenwoordig kennen en dit jaar vieren ze het 20-jarige bestaan van Ambilight TV.

Technology29.05.2024

5 redenen om juist nu een Ambilight TV te kopen

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

Op de techbeurs VivaTech 2024, die van 22-25 mei in Parijs plaatsvindt, toont Peugeot zijn visie op toekomstig rijplezier met een innovatief Hypersquare stuursysteem. Dit systeem is een van de vele technologische vooruitgangen in het volledig elektrische Inception Concept, dat nu zijn publieke debuut maakt in Parijs.

Automotive23.05.2024

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Eigen tarieven bepalen en eigen werktijden: hoe fijn is dat? Het geeft een enorm gevoel van vrijheid, maar dat betekent niet dat er niet een paar dingen zijn die je toch echt wel even moet regelen. Deze 5 dingen zijn verstandig om op te letten als je je eigen bedrijf start.

Startups15.05.2024

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

De eerste Porsche 911 met een hybride aandrijflijn

De allereerste Porsche 911 voor de openbare weg met een hybride aandrijflijn staat in de startblokken om gepresenteerd te worden. Na een uitvoerig testprogramma is de nieuwe 911 klaar voor serieproductie.

Automotive13.05.2024

De eerste Porsche 911 met een hybride aandrijflijn

Review: De Philips OLED808 Ambilight TV geeft je een meer meeslepende ervaring

Het is een televisie voor iedereen die op zoek is naar een indrukwekkende kijkervaring. Zoals je gewend bent van Philips is ook dit weer een meesterwerk in beeldtechnologie.

Technology10.05.2024

Review: De Philips OLED808 Ambilight TV geeft je een meer meeslepende ervaring

Verder lezen over Smarthome

Nederlandse slimme gordijnenmaker Innovation In Motion stopt

Het was ooit een succesvolle Kickstarter-campagne, waar ook echt producten uit voortkwamen, maar helaas: Innovation In Motion is niet meer. Slide blijft werken, maar iets niets komt niet meer.

Gadgets06.05.2024

Nederlandse slimme gordijnenmaker Innovation In Motion stopt

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera

Amazon heeft niet alleen Ring als smarthomemerk, het is ook de eigenaar van Blink. En Blink heeft een nieuwe camera.

Gadgets30.04.2024

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera

Deze wasautomaat start pas als je energietarief laag is

Geld besparen op de energierekening, dat willen veel mensen. Er wordt gelukkig vanuit de smarthomewereld steeds meer gedaan om dat ook voor elkaar te krijgen.

Technology15.04.2024

Deze wasautomaat start pas als je energietarief laag is

​Fris in huis? 5 redenen om een elektrische kachel te nemen

Het is misschien wel herfstig buiten, soms is het hartstikke koud. Merk je dat je in huis wel eens kippenvel krijgt of toch wat onaangenaam bent door de temperatuur? Je hoeft dan niet meteen naar je centrale verwarming t...

Lifestyle25.02.2024

​Fris in huis? 5 redenen om een elektrische kachel te nemen

​Je slimme energiemeter verliest slimheid: vervanging nodig

Je hebt ooit gedacht dat het slim was om een slimme meter te nemen. Op zich niet zo gek: what’s in a name? Maar nu blijkt dat die oudere slimme meters hun slimheid verliezen. Het netwerk waarvan ze gebruikmaken gaat of...

Gadgets14.02.2024

​Je slimme energiemeter verliest slimheid: vervanging nodig

​Philips komt met deurslot dat je toelaat op basis van je hand

Philips Hue timmert flink aan de smarthomeweg. Lange tijd waren het alleen lampen, maar dat wordt al steeds meer beveiliging, zoals camera’s. Het volgende waar het bedrijf zich op stort zijn deursloten. En daaraan voeg...

Gadgets09.01.2024

​Philips komt met deurslot dat je toelaat op basis van je hand

Ring geeft je bezoekers antwoord in het Nederlands

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk kan het: Ring kan je bezoekers nu antwoord geven in het Nederlands. Dat betekent dat je waarschijnlijk wat duidelijkere communicatie hebt. Soms komt een Ring-boodschap in het Engels...

Gadgets30.11.2023

Ring geeft je bezoekers antwoord in het Nederlands

Eindelijk colporteurs in eigen taal wegjagen
​De voordelen van een elektrische radiator in je badkamer

Traditionele radiatoren zijn eigenlijk niet meer van deze tijd en steeds vaker moeten deze radiatoren plaatsmaken voor een elektrische radiator. Maar wat is een elektrische radiator nu precies en wat zijn de voordelen? I...

Lifestyle20.11.2023

​De voordelen van een elektrische radiator in je badkamer

Verder lezen over Software

Alles dat je moet weten over iOS 18

iOS 18 bevat gloednieuwe aanpassings­mogelijkheden, een compleet vernieuwde Foto’s-app, een nieuwe verbindingsoptie en Apple Intelligence, het persoonlijke intelligentiesysteem van Apple.

Mobile11.06.2024

Alles dat je moet weten over iOS 18

Copilot helpt je met de dagelijkse taken en dat geeft tijdwinst

AI. Elk bedrijf is er wel op zijn eigen manier mee bezig en kan daarbij vaak wel wat hulp gebruiken. Die krijgt het van bijvoorbeeld een SoftwareOne, een bedrijf in softwareoplossingen en services.

Technology03.06.2024

Copilot helpt je met de dagelijkse taken en dat geeft tijdwinst

Hét chatprogramma uit de 90’s stopt ermee: vaarwel ICQ

Ga je nu naar ICQ, dan zie je de melding dat de chatapp stopt op 26 juni en dat je VK Messenger of VK Workspace kunt gebruiken.

Online26.05.2024

Hét chatprogramma uit de 90’s stopt ermee: vaarwel ICQ

Huawei versterkt marktaandeel met 7 nieuwe productlanceringen in Dubai

Tech in Asia22.05.2024

Huawei versterkt marktaandeel met 7 nieuwe productlanceringen in Dubai

5 tips om online veilig te zijn

Heb jij wel eens een bericht ontvangen, met een eis om nu te betalen of je foto’s zullen online worden gezet? Of je krijgt een telefoontje en je hoort een tape van een of andere officiële instelling zoals Interpol, met de mededeling dat jouw identiteit is betrokken bij een fraudezaak en met de te nemen stappen.

Online20.05.2024

5 tips om online veilig te zijn

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

Cybercrime15.05.2024

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

En dat in slechts 4 jaar tijd
Cybercriminelen maken sneller misbruik van nieuwe kwetsbaarheden

Fortinet heeft een nieuwe editie van het Global Threat Landscape Report uitgebracht. In deze nieuwe editie van dit halfjaarlijkse rapport zien we de trends uit de periode van juli tot en met december 2023.

Cybercrime08.05.2024

Cybercriminelen maken sneller misbruik van nieuwe kwetsbaarheden

Zo blijkt uit nieuw Global Threat Landscape Report van Fortinet
Techmysterie: indrukwekkende AI-tool verschijnt én verdwijnt

Een mysterie in de wereld van AI. Er is een tool online verschenen en toen weer offline gehaald. Niemand lijkt te weten waar het vandaan komt.

Online05.05.2024

Techmysterie: indrukwekkende AI-tool verschijnt én verdwijnt

Verder lezen over Technology

Formule 1-auto’s in 2026 worden kleiner en duurzamer

Het is voor de tweede keer sinds 2022 dat de FIA nieuwe regels bepaalt voor de auto's. Wat vooral opvalt is dat de auto’s kleiner worden.

Automotive07.06.2024

Formule 1-auto’s in 2026 worden kleiner en duurzamer

De slimste stad van Europa ligt straks in Griekenland

De grootste slimme stad ter wereld ligt straks in... Griekenland. Bij Athene wordt gewerkt aan deze bijzondere plaats. Dit houdt het in.

Technology07.05.2024

De slimste stad van Europa ligt straks in Griekenland

De maan krijgt zijn eigen Sint Bernards: robothonden

Er wordt al veel gepland voor op de maan. Er komen zelfs robothonden aan te pas. Die zijn bedoeld om de Sint Bernards van de maan te worden.

Technology10.04.2024

De maan krijgt zijn eigen Sint Bernards: robothonden

Gevonden voorwerpen: Androids gaan zoekgeraakte gadgets vinden

In de taxi, in de trein of in de kroeg: het zijn typisch plekken waar mensen hun smartphone vergeten. Iets te veel gedronken, een gladde zitting, donker, het zijn allemaal redenen waardoor je je smartphone nog sneller ui...

Technology09.04.2024

Gevonden voorwerpen: Androids gaan zoekgeraakte gadgets vinden

​Opmerkelijk: Amazon stopt met zijn kassaloze supermarkt

Het was een video die volledig viral ging, en terecht: Amazons kassaloze supermarkten. Nu lijkt het daar echter op terug te komen. Het verwijdert de Just Walk Out-technologie uit de Fresh-supermarkten in de Verenigde Sta...

Technology03.04.2024

​Opmerkelijk: Amazon stopt met zijn kassaloze supermarkt

Dit plaatje uit de Playboy is niet meer welkom in de tech

Is het een 1 april-grap, of is het echt? Het snijdt in ieder geval een belangrijk punt aan: Lenna, een vrouw die in 1972 in de Playboy stond als centerfold en eigenlijk Lena Forsén heet, wil niet meer worden gebruikt in...

Technology01.04.2024

Dit plaatje uit de Playboy is niet meer welkom in de tech

​Eerste mens met Neuralink gamet uren achtereen met zijn brein

Hij is volledig verlamd, maar kan schaakstukken verplaatsen via de computer zonder een muis of scherm aan te raken. Het is de 29-jarige Noland Arbaugh, een naam die geschiedenis heeft geschreven. Niet helemaal door zijn...

Technology21.03.2024

​Eerste mens met Neuralink gamet uren achtereen met zijn brein

​TV kopen? Dit is het verschil tussen LCD, OLED, QLED en mini-led

Wanneer je een televisie wilt aanschaffen, dan zijn er veel overpeinzingen. Eén van de belangrijkste overwegingen is het type scherm. Daarin kun je steeds meer keuzes maken en er komen daarbij veel afkortingen je kant o...

Gadgets11.03.2024

​TV kopen? Dit is het verschil tussen LCD, OLED, QLED en mini-led