Technology18.07.2018

De eerste VR waterglijbaan ter wereld is een feit!


Waterglijbanen voor kinderen? Dikke onzin! Leeftijd speelt geen rol als het gaat om heel hard naar beneden roetsen van een spectaculaire glijbaan in het water. Als je geen zin hebt om nat te worden, of je wil eens iets nieuws ervaren, kun je een tripje maken naar een van de grootste waterparken van Europa. In Galaxy Erding in Duitsland kun je van een glijbaan gaan met Virtual Reality!

Waterglijbaan Virtual Reality

Het is wereldwijd de eerste VR waterglijbaan. VRSlide bestaat uit een headset met een geïntegreerde Samsung Galaxy S8. VRSlide is niet de eerste virtual reality toepassing in een attractiepark. In Six Flags werd bijvoorbeeld al VR gebruikt voor virtuele achtbanen.

Bij VRSlide kunnen mensen kiezen uit drie verschillende virtuele werelden: ruimte, sneeuw en lucht. Door de bril zien mensen een virtuele omgeving met bomen, sneeuw of vlinders in de lucht.

VR brillen

De VR-brillen liggen op een rek met met draadloze opladers. Een ritje duurt 35 seconden en kost twee euro. De brillen zijn voldoende waterbestendig om de ritjes te overleven. Om de locatie waarin de persoon zich bevindt op de glijbaan synchroon te maken met wat ze door de bril zien, is de Galaxy S8 geprogrammeerd om piepgeluiden langs de glijbaan op te vangen.

Het systeem past zich aan op de individuele persoon op de glijbaan. De telefoon meet de eerste beweging om achter het gewicht en het glijpatroon te komen. Wat je ziet door de bril loopt dan gelijk met wat je voelt in de glijbaan.

Erg interessant, een VR-bril als je van de waterglijbaan gaat. Toch is het de vraag wat dit precies toevoegt aan de al bestaande waterglijbanen. Is het niet juist tof om verblind te worden door opspattend water tijdens het ritje naar beneden?

[Afbeelding © Ballast VR]

Hester Bastiaanse

Hester is afgestudeerd in de master Communicatie-en Informatiewetenschappen. Een nieuwsgierige houding, brede interesse en een passie voor schrijven kenmerken haar. Verder sport ze het liefst zo vaak mogelijk.

Verder lezen over Virtual Reality

Augmented reality-bril van Apple komt nog lang niet

Ja, Apple werkt wel degelijk aan een nieuwe bril die het even helemaal anders doet, maar nee, snel komt die niet.

Gadgets24.06.2024

Augmented reality-bril van Apple komt nog lang niet

De nieuwste augmented reality-bril is een heel gewoon montuur

Stel je voor dat een gewone bril straks kan fungeren als augmented reality-bril? Dat is helemaal niet straks, dat is nu.

Technology13.05.2024

De nieuwste augmented reality-bril is een heel gewoon montuur

Exploring Porna: De kunst van het verleiden in beeld gebracht

Porna, een term die de laatste jaren steeds vaker opduikt in gesprekken over erotica en seksuele expressie, heeft een opmerkelijke verschuiving teweeggebracht in de manier waarop we naar erotische inhoud kijken. Waar traditionele porno vaak wordt geassocieerd met expliciete en soms zelfs expliciet onrealistische weergaven van seks, richt porna zich op een meer genuanceerde benadering. In dit artikel gaan we dieper in op de kunst van het verleiden en onderzoeken we hoe deze vorm van erotica onze perceptie van seksualiteit en intimiteit beïnvloedt.

Lifestyle29.04.2024

Exploring Porna: De kunst van het verleiden in beeld gebracht

Meta verliest elke maand weer miljarden euro’s door virtual reality

Meta verliest elke maand een hoog bedrag door virtual reality: miljarden. Nu verdient het nog steeds meer, maar dit blijft wel even doorgaan.

Metaverse27.04.2024

Meta verliest elke maand weer miljarden euro’s door virtual reality

Meta wil de wereld van VR-brillen overnemen: leent OS uit

Meta stelt zijn VR-platform Horizon OS beschikbaar aan andere bedrijven om hier hun kunsten mee te verrichten. Zuck wil de Microsoft-kant op.

Gadgets23.04.2024

Meta wil de wereld van VR-brillen overnemen: leent OS uit

5 redenen om nu nog voor een Meta Quest 2 te kiezen

Op zoek naar een nieuwe VR-bril? Dan hoef je zeker niet voor het nieuwste te gaan: Meta Quest 2 is nog heel goed.

Gadgets19.04.2024

5 redenen om nu nog voor een Meta Quest 2 te kiezen

De eerste voetbalwedstrijd die je in VR kunt kijken: PSV – AZ

In Nederland is nu voor het eerst een voetbalwedstrijd te zien in virtual reality. Het gaat dus niet om een virtuele voetbalwedstrijd: het is een echte wedstrijd tussen twee topteams, namelijk AZ en PSV die ook in VR wor...

Technology03.04.2024

De eerste voetbalwedstrijd die je in VR kunt kijken: PSV – AZ

Apple Vision Pro: dit is de meest gehoorde kritiek

Apple Vision Pro is nu een week uit en het apparaat is enorm populair. Er worden toffe video’s over gemaakt, er worden ministers bijgehaald die iets moeten vinden van mensen die het dragen in de auto en natuurlijk is e...

Gadgets16.02.2024

Apple Vision Pro: dit is de meest gehoorde kritiek