Apple Pay beschikbaar voor alle Amex- en Flying Blue American Express-kaarthouders

Apple Pay beschikbaar voor alle Amex- en Flying Blue American Express-kaarthouders

Vorig artikel Volgend artikel

American Express is vooral populair bij mensen die veel reizen. Net als dat bezit van een iPhone ook opmerkelijk hoog is in deze doelgroep. En wie veel reist kan ook zomaar gebruik maken van Apple Pay. Vandaag komt alles een beetje samen want American Express biedt haar kaarthouders vanaf vandaag Apple Pay. En zeker in deze tijd is het prettig als je hierdoor geen contant geld meer hoeft aan te raken op bijv. luchthavens. Vanaf vandaag is Apple Pay dan ook beschikbaar voor alle American Express- en Flying Blue American Express-kaarthouders.

Met Apple Pay hoef je alleen maar je iPhone of Apple Watch bij een betaalterminal te houden om de aankoop te bevestigen. Apple Pay-aankopen zijn verder veilig omdat deze worden geverifieerd via Face-ID, Touch-ID of met een wachtwoord, in combinatie met een eenmalige unieke dynamische beveiligingscode. Apple Pay wordt op dit moment geaccepteerd in supermarkten, taxi's, restaurants, winkels en andere plaatsen waar ook American Express wordt geaccepteerd.

Apple Pay biedt maximale veiliheid

Als kaarthouder hoef je geen account aan te maken of herhaaldelijk verzend- en factuurgegevens in te voeren. Daarnaast kan Apple Pay kan ook worden gebruikt om betalingen te doen in apps op je Apple Watch. Als je als kaarthouder een creditcard gebruikt met Apple Pay, wordt het kaartnummer niet opgeslagen op het apparaat, noch op de servers van Apple. In plaats daarvan wordt een uniek - Device Account Number - toegewezen, die versleuteld en beveiligd wordt opgeslagen in het zogenaamde Secure Element. Dit is een gecertificeerde chip die speciaal is ontworpen om betalingsgegevens veilig op het apparaat op te slaan.

apple-pay-wallet
Apple Pay wallet

Hoe installeer je Apple Pay

Apple Pay werkt eenvoudig. Open de Wallet-app, tik op + en volg de stappen om American Express-kaarten toe te voegen. Zodra je als kaarthouder een kaart toevoegt aan de iPhone, Apple Watch, iPad of Mac, kan deze Apple Pay direct op dat apparaat gebruiken. Als kaarthouders blijven verder alle privileges en voordelen van de American Express-kaart gewoon doorlopen.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....