Technology16.05.2014

iPhone 6 met groter scherm in testfase


iphone-6-met-groter-scherm-in-testfase.jpg
iphone-6-met-groter-scherm-in-testfase.jpg

Afgelopen week schreef ik over de productie van de nieuwe iPhone die deze maand zal starten. Inmiddels is ook er ook wat meer bekend over de ontwikkelingen van de nieuwe grotere smartphone. Het grotere scherm is inmiddels meer dan bevestigd, maar de precieze dimensies en resolutie zijn tot nu toe meer giswerk geweest.

Enkele watchers hebben reeds gespeculeerd over de software interface van de iPhone 6. Hierbij wordt gedacht dat de resolutie van de huidige iPhone 5s zal worden overgenomen. Met deze aanpak kan alle software van iOS en de App Store functioneren op de iPhone 6. Wel zal dan de richtlijn van 300 pixels per inch teniet worden gedaan.

De ontwikkeling naar een groter display
De introductie van de iPhone 4 was een verademing als we kijken naar het display. De helderheid was vier keer beter vergeleken met de voorganger. Door de overstap naar het Retina display, paste iOS automatisch tekst en kernelementen aan. Wel moesten alle graphics en afbeeldingen worden aangepast aan het nieuwe design.

Nu zijn dus ook de plannen gelekt van het nieuwe display voor de iPhone 6. Hieruit komt naar voren dat het display 16:9 blijft. Hieruit blijkt dat de nieuwe iPhone een groter en wijder display zal hebben. Het nieuwe scherm heeft een hogere resolutie. Als er verder wordt gekeken naar de dichtheid van het display wordt duidelijk dat het 4.7 inch scherm een dichtheid heeft van 416 PPI en de 5.5 inch variant een dichtheid van 356 PPI. Dit betekent dat beide nieuwe varianten er qua scherpte en resolutie op vooruit gaan.

scherm
Scherm resolutie iPhone 6 4.7 inch versie 

scherm 2
Scherm resolutie iPhone 6 5.5 inch versie

Grotere buttons en snellere devices
Door het grotere scherm wordt verwacht dat alle buttons en letters hierop worden aangepast. Toch is hier nog weinig over bekend. Er wordt beweerd dat de ontwikkelaars aan het kijken zijn hoe de ruimte op de grotere schermen beter kan worden benut.

Daarnaast is Apple bezig met de ontwikkeling van een sterkere chip wat de focus legt op het sneller maken van de smartphone. Ook wordt met de nieuwe chip gefocust op een langere batterijduur wat nu onder veel iPhone gebruikers een grote ergernis is. Verder zullen nieuwe LTE-elementen in de smartphone worden geplaatst voor voice support.

Introductie van iOS 8
Nog voordat de iPhone 6 zal worden gelanceerd, zal Apple tijdens het WWDC in juni iOS 8 presenteren. Dit besturingssysteem heeft een aantal nieuwe applicaties, verbeteringen en aanpassingen doorgevoerd. Hiervan is Healthbook het meest bekend. Ook is de Maps applicatie verbeterd met GPS support voor openbaar vervoer en een nieuw split-screen multitaskingview voor de iPad.