Technology08.01.2013

Een Kingston usb-stick met 1Tb opslagcapaciteit


een-kingston-usb-stick-met-1tb-opslagcap.jpg
een-kingston-usb-stick-met-1tb-opslagcap.jpg

Iedereen heeft wel een usb-stick, vermoedelijk 8 of 16 Gb voor de opslag van documenten, foto’s of video’s. Kingston, een van de grote spelers op gebied van draagbare opslagcapaciteit, is van mening dat het tijd wordt dat usb-sticks wat meer data op kunnen slaan, heel wat meer.

Op de CES van dit jaar maakt Kingston bekend dat het de intentie heeft om dit jaar nog een 512Gb en 1Tb flash drive op de markt te brengen. Genaamd de DataTraveler HyperX Predator, deze bevat een USB 3.0 ingang met lees / schrijf snelheden tot respectievelijk 240MB/s en 160MB/s.

Onze nieuwe DataTraveler HyperX Predator 3.0 stelt gebruikers in staat om hun hele digitale wereld op te slaan op een draagbare USB 3.0 Flash drive,” aldus Andrew Ewing, Flash memory business manager, Kingston.

Als de 512GB versie al groot genoeg is, Kingston verkoopt deze nu voor $1.750 per stuk. De 1TB versie is nog niet leverbaar maar zal in het eerste kwartaal van dit jaar nog beschikbaar komen voor een nog onbekende prijs, de verwachting is wel dat deze ‘ridiculously expensive‘ zal zijn.

Een heel stuk goedkoper zijn dan de 32GB en 64GB USB 3.0 usb-sticks met ook een lagere lees/schrijf snelheid van respectievelijk 150MB/s en 70MB/s.