Technology18.06.2011

QR-codes met herkenbare symbolen


qr-codes-met-herkenbare-symbolen.jpg
qr-codes-met-herkenbare-symbolen.jpg

QR-codes worden regelmatig gebruikt voor links naar social media. Een gratis online service linqr.to, speelt hierop in. Linqr.to, uit te spreken als “Link QR to”, genereert QR-codes die aangevuld worden met herkenbare grafische elementen en symbolen van verschillende online platformen. Bij het genereren van een link naar bijvoorbeeld een Facebook-profiel, wordt de QR-code voorzien van een ‘f’ tegen een blauwe achtergrondkleur.

Naast Facebook zijn andere Social Media QR-codes te genereren, waaronder Twitter, LinkedIn en Youtube. Het resultaat is een QR-code die voor mensen veel sneller te herkennen is. De vierkante QR-codes opgebouwd uit zwart-witte blokken, krijgen hiermee een extra dimensie. 

De social media QR-codes, worden simpel gezegd ‘gestyled’. Het ‘stylen’ van QR-codes is, net als de QR-code zelf, komen overwaaien uit Japan. Door de ingebouwde error-correctie kan een QR-code onleesbare delen door bijvoorbeeld vuil of krassen tot 30% herstellen. Deze gereserveerde ruimte voor error-correctie wordt bij de ‘style’ techniek gebruikt voor het plaatsen van grafische elementen, in dit geval dus de Social Media symbolen.