Zoom doet het goed: omzet van 2,6 miljard dollar

Zoom doet het goed: omzet van 2,6 miljard dollar

Vorig artikel Volgend artikel

Zoom doet goede zaken tijdens de coronapandemie. Zoom verviervoudigt namelijk haar omzet naar 2,6 miljard dollar.

Toen de coronapandemie uitbrak was Zoom nog een relatief onbekend bedrijf voor veel Nederlanders. Het bedrijf dat zich specialiseert in het hosten van online video meetingen werd opgericht door een voormalige manager van Cisco.

Zoom profiteert van de coronapandemie

Het gaat Zoom voor de wind want bedrijven over de hele wereld maken gebruik van de videoconferentieservice. Zoom heeft sinds de uitbraak van het virus een snelle stijging laten zien in het afgelopen jaar. Beleggers zijn zeer benieuwd of ze die stijging vast kunnen houden dit jaar.

Zoom harkt een hele hoop geld bij elkaar

Het bedrijf voorspelt de inkomsten voor het huidige kwartaal tussen 900 miljoen en 905 miljoen dollar. Zoom zag haar gebruikersaantallen het afgelopen jaar stijgen, terwijl haar aandelen in dezelfde periode meer dan verviervoudigden. Het bedrijf rapporteerde een kwartaalomzet van 882,5 miljoen dollar.

Zoom komt met automatische ondertiteling voor alle gratis accounts

Zoom is van plan om in de herfst van 2021 ondersteuning voor automatische ondertiteling uit te rollen naar gratis accounts. Dat doen ze om hun service toegankelijker te maken, zo meldt het bedrijf.

[foto: Charles Deluvio on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...