Wow! Videoclip van 80's hit in 4K: 'Alsof je erbij bent!'

Wow! Videoclip van 80's hit in 4K: 'Alsof je erbij bent!'

Vorig artikel Volgend artikel

Dit is gaaf! Een videoclip uit de jaren 80 die in 4K digitaal geremastered is, staat nu op YouTube. Het is een hit waar je vader of moeder (of misschien jijzelf wel) op danste. Rick Astley met Never Gonna Give You Up (Remastered 4K 60 FPS) is nog maar 65 duizend keer bekeken maar dat gaat nog zeker stijgen.

De originele videoclip is online al meer dan 850 miljoen keer bekeken! Dit is het origineel:

Videoclip in 4K

Dat ziet er wel heel erg eighties uit. De jongens en meisjes van Topaz Video Enhance AI and RIFE (Flowframes) hebben even hun best gedaan en een vette remaster van de clip gemaakt.

4K-resolutie verwijst naar een schermresolutie van ongeveer 4.000 pixels. Dat is veel en haarscherp. Alle nieuwe highend tv's hebben tegenwoordig 4K-schermen.

Geniet van de videoclip in 4K:

Eighties classic doorbraak Engelse zanger

Richard Astley is een Engelse singer-songwriter, muzikant en radiopresentator. Hij is vooral bekend van zijn debuutsingle Never Gonna Give You Up uit 1987 die een nummer 1-hit werd in 25 landen, waaronder ook in ons land.

Andere hits waren onder meer Whenever You Need Somebody, When I Fall In Love en Cry For Help. Astley is de enige mannelijke solo-artiest van wie zijn eerste 8 singles allemaal in de Top 10 van de UK Singles Chart stonden en in 1993 had hij ongeveer 40 miljoen platen wereldwijd verkocht.

Philips OLED+ 935

De nieuwste tv van Philips heeft ook een 4K-scherm. Daar zeiden we in een review al eens dit over: ,,Voor de films en docu's via Netlfix en Disney+ is het opvallend dat het beeld een heel klein beetje 3D lijkt te zijn. Dat maakt het echt heel gaaf. Ik heb een speciale natuurvideo opgezocht op YouTube in 4K. Een aanrader want dan zie je pas wat de echte kracht is van deze technologie."

[foto: Daniel Schludi on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...