Pins op Pinterest zijn nu interactief  in OneNote en Word

Pins op Pinterest zijn nu interactief in OneNote en Word

Vorig artikel Volgend artikel

Pins op Pinterest kunnen vanaf nu interactief worden ingesloten in OneNote en Word. Keihandig natuurlijk. Volgens Microsoft gebruiken vooral docenten graag Pinterest om materiaal, lesplannen, ideeën en digitaal materiaal voor hun klas te ontdekken en op te slaan.

Je kunt de URL van een pin in een OneNote-pagina of een Word voor web-document plakken en dan zal het weergegeven worden als een live interactieve insluiting, vergelijkbaar met hoe ze het insluiten van veel apps in OneNote en Word voor web ondersteunen.

Microsoft heel erg bezig om zich als bedrijf voor het onderwijs te profileren

Microsoft richt zich met deze nieuwe functie op scholen en studenten. "De afgelopen jaren hebben we veel verzoeken ontvangen voor een Pinterest-integratie met OneNote", legt Mike Tholfsen uit, een productmanager bij het onderwijsteam van Microsoft.

De insluitingen werken zoals gezegd ook in Word, maar nu alleen nog maar in de webversie. Je kan wel een pin van Pinterest online in een Word-document insluiten. Het wordt dan weergegeven wanneer je het document opent op de mobiele of webversie van Word. Deze integratie werkt in OneNote Windows 10, Online, Mac, iPad, Android en 2016.

Bekijk hier de voorbeeldvideo's van Microsoft.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...