Oude foto's komen tot leven met AI

Oude foto's komen tot leven met AI

Vorig artikel Volgend artikel

Iedereen heeft nog wel oude familiefoto's in een doos op zolder liggen. Nu is het de hoogste tijd om ze van zolder te halen en tot leven te laten komen.

Animeer de gezichten in je familiefoto's met de nieuwe AI ‘Deep Nostalgia’ van MyHeritage. Deze dienst is mogelijk met gebruik van Artificial Intelligence (AI).

Techniek om foto's tot leven te laten komen

De techniek om de foto's tot leven te laten komen lijkt een beetje op de iOS Live Foto-functie die een paar seconden video toevoegt aan een foto die je makt met je smartphone. Zo kan je de beste opname uitzoeken.

Deep Nostalgia kan met elke camera foto's maken en ze tot 'leven' brengen. Het programma maakt gebruik van vooraf opgenomen bestuurdersvideo's van gezichtsbewegingen en past degene toe die het beste werkt voor de foto in kwestie. Het gebruikt AI met een licentie van D-ID om het effect te creëren dat een stilstaande foto beweegt.

Hoe komt er leven in mijn oude foto's?

Gebruikers moeten zich aanmelden voor een gratis account op MyHeritage en vervolgens een foto uploaden. Van daaruit wordt het proces geautomatiseerd; de site verbetert de afbeelding voordat deze wordt geanimeerd en een gif wordt gemaakt.

[foto: Mr Cup / Fabien Barral on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...