Google Chrome OS krijgt nieuwe functies gericht op online onderwijs

Google Chrome OS krijgt nieuwe functies gericht op online onderwijs

Vorig artikel Volgend artikel

Google komt met nieuwe functies voor haar besturingssysteem Chrome OS. De nieuwe tools zullen vooral voor Chromebooks zijn. Voor Google is de grootste reden om deze nieuwe functies toe te voegen de grote vraag vanuit de onderwijssector. Dat staat in een persbericht van het Amerikaanse social media bedrijf.

Chrome OS is een besturingssysteem van Google. Het is gebaseerd op de webbrowser Google Chrome.

Tools waarmee docenten overal les kunnen geven

Docenten nemen vaak online lessen op om studenten te helpen bij het maken van huiswerk en het studeren voor examens. Het virtueel lesgeven en leren is tijdens de coronapandemie ongelofelijk belangrijk geworden. Daarom heeft Google een schermrecorder ingebouwd in Chrome OS, die in maart wordt uitgebracht in de nieuwste Chromebook-update. Met deze tool kunnen docenten en studenten lessen en examens opnemen in de klas en thuis.

1500x500
Google Chrome.

Veiligheid en toezicht ouders belangrijk voor Google

Omdat veel leerlingen thuis leren, is het, volgens Google, voor ouders nog belangrijker geworden om het leren van hun kind te ondersteunen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat ze online veilig zijn. Ze maken het voor gezinnen mogelijk om een Google Workspace for Education-account toe te voegen aan het persoonlijke Google-account van hun kind dat wordt beheerd met Family Link. Hierdoor kunnen kinderen nog steeds inloggen op de apps en websites die ze nodig hebben met een schoolaccount, terwijl ouders nog steeds richtlijnen kunnen opstellen voor het gebruik van apparaten en apps.

Chromebook populairder op scholen

Chrome Education Upgrade ontgrendelt de toegang tot de Google Admin Console, waardoor scholen een groot aantal Chromebooks centraal kunnen beheren. Nu zijn er meer dan 500 Chrome-beleidsregels in de Google Admin Console, waaronder nieuwe, zoals Zero Touch Enrollment, die het eenvoudiger maken om Chromebooks op grote schaal te implementeren en te beheren, zelfs op afstand.

In Amerika doen Chromebooks het goed op scholen. Ook in Nederland wordt het apparaat meer en meer gebruikt.

[foto: Charles Deluvio on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...