Automatisch foto's uit  iCloud overzetten naar Google Foto's

Automatisch foto's uit iCloud overzetten naar Google Foto's

Vorig artikel Volgend artikel

Apple heeft een service toegevoegd waarmee je automatisch foto's, video's en albums van je iCloud-fotobibliotheek naar Google Photos kunt overbrengen, schrijft The Verge.

Je moet er wel even wat handelingen voor doen op de website van Apple. Het bedrijf uit Amerika zegt dat de overdracht tussen de drie en zeven dagen duurt.

Niet alles kan overgezet worden

Sommige dingen worden niet overgedragen, zegt Apple. Bijvoorbeeld gedeelde albums, live foto's en media die niet zijn opgeslagen in je iCloud-fotobibliotheek kunnen niet overgezet worden.

Het feit dat de live foto's niet overgezet kunnen worden is wel een beetje vreemd. iPhones maken standaard live foto's en Apple maakt niet duidelijk of de hele foto achterblijft, of alleen de videoclip (het 'live' element) eromheen.

Apple: 'Er wordt niets verwijderd'

Apple zegt dat de functie niets uit je iCloud-fotobibliotheek zal verwijderen; het maakt er gewoon een kopie van, dus je moet nog steeds dingen handmatig verwijderen als je ze niet langer in iCloud wilt bewaren. Bovendien is de functie momenteel alleen beschikbaar voor mensen in Australië, Canada, de Europese Unie, IJsland, Liechtenstein, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

[foto: Daniel Romero on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...