Online19.04.2014

Cashback shoppen: het geheim van de office manager


cashback-shoppen-het-geheim-van-de-offic.jpg
cashback-shoppen-het-geheim-van-de-offic.jpg

Wie denkt dat cashback shoppen alleen interessant is voor consumenten vergist zich. Online winkelen met korting via een cashback platform kan ook zeer aantrekkelijk zijn voor de zakelijke gebruiker. Waar in de Verenigde Staten een grote office supplies leverancier als Fellowes en retailer Staples veel zakelijke cashback shoppers hebben, rechtstreeks of via cashback-platformen als Mr.Rebate en Ebates, is dit in Nederland nog minimaal.

Terwijl ook hier office managers, facility managers en systeembeheerders van grote bedrijven vaak forse hoeveelheden kantoorartikelen moeten aanschaffen. In plaats van een telefoontje naar Dunder Mifflin Paper Company te plegen, zouden zij cashback kunnen shoppen om de afdeling finance een groot plezier te doen.

Grote bedrijven
Voor zakelijke gebruikers zijn de cashback-bedragen aanzienlijk, omdat ze nu eenmaal veel moeten inkopen. Het gaat niet alleen om office supplies, maar ook bijvoorbeeld om meerdere vliegtickets en hotelboekingen per maand voor business trips van medewerkers. Dat tikt snel aan. Bovendien belonen retailers klanten die veel in één keer bestellen vaak met extra kortingen. Een ander voordeel is dat cashback shoppen kostbare kantooruren bespaart, want je hoeft niet meer lang te zoeken naar de beste deals. Daarnaast weten gebruikers van cashbackwebsites hoeveel ze terug krijgen op hun aankopen, nog voordat ze bij de aangesloten retailers van een cashback-platform kopen. Besparingen zijn dus inzichtelijk. Allemaal praktische voordelen die het werk van de office manager, facility manager of systeembeheerder vergemakkelijken.

Mkb
En wat als je je eigen bedrijf hebt? Een klein bedrijf runnen is nooit gemakkelijk. Het voortdurend in de gaten houden van alle details, met name de uitgaven, kan een hele opgave zijn. De kleine ondernemer raakt al snel verstrikt in de chaos van de dag en andere zaken lijken belangrijker dan het bijhouden van de kleinere kostenposten. Vaak hebben eigenaren van kleine bedrijven dan ook geen idee wat ze per jaar uitgeven aan zakelijke producten, zoals kantoor- en computerbenodigdheden. Maar al die kleine uitgaven maken al snel een groot bedrag. Met cashback shoppen kan je dat binnen de perken houden. Bovendien stimuleert cashback shoppen het bestellen van meerdere artikelen in één keer in plaats van steeds kleine hoeveelheden. Dit maakt de uitgaven ook overzichtelijker.

Rekensommetje
Een simpel rekensommetje van Shopkorting illustreert de voordelen nog eens aan de hand van boekingen. Wanneer een office manager in een maand 20 hotels en vluchten boekt, geeft hij of zij al gewoon zo’n, 20.000 euro uit. Met cashback shoppen is de korting gemiddeld 4,5 %, dus kom je in dit geval op 900 euro, voor alleen al de hotels. Al met al levert cashback shoppen voor bedrijven dus ook aanzienlijke besparingen op.

Deze blogpost is geschreven door Ared Yelkenci, algemeen directeur van Shopkorting.