Online15.07.2013

Gratis online cursus om te leren hoe je geld moet weggeven


gratis-online-cursus-om-te-leren-hoe-je-.jpg
gratis-online-cursus-om-te-leren-hoe-je-.jpg

Vandaag start een (gratis) online cursus waarin studenten kunnen leren over weggeven, van een van de bekendste voorbeelden op dit gebied: Warren Buffett. De meer dan 4000 studenten die zich al hebben ingeschreven voor de cursus, mogen ook meebeslissen over hoe ruim 100.000 dollar van het geld van de zus van Buffett besteed mag worden.

Warren Buffett, groot aandeelhouder van beleggingsmaatschappij Berkshire Hathaway, is een van de rijkste mensen ter wereld. Zijn zus Doris, erfde in 1996 miljoenen uit aandelen Berkshire Hathaway en beiden zijn al jaren bezig om hun kapitaal weg te geven. Warren doneert jaarlijks een groot deel van zijn aandelen aan goede doelen, zoals de Bill and Melinda Gates Foundation en Doris heeft inmiddels al meer dan 100 miljoen van haar eigen geld weggegeven.

De cursus betaat uit zes sessies over verschillende aspecten van filantropie die afgesloten worden met een video van bekende filantropen. Behalve Buffett bijvoorbeeld ook de oprichters van Ben & Jerry (ijs) en sportlegenden zoals Cal Ripken jr, zo meldt AP.