Online09.07.2012

Social Crawlytics: zie hoe vaak een website wordt gedeeld


social-crawlytics-zie-hoe-vaak-een-websi.jpg
social-crawlytics-zie-hoe-vaak-een-websi.jpg

Er zijn veel tools waarmee je kunt zien hoe populair een website is en hoe vaak de website bekeken wordt. Gezien het toenemende aantal websites is het belangrijk om onderscheidend te zijn tegenover de rest. Ook krijg je vaak een gehele overview te zien van de website, zodat precies te zien is op welke punten een website verbeterd kan worden. De nieuwe tool Social Crawlytics is een gratis tool waarmee URL’s geanalyseerd kunnen worden om vast te stellen hoe populair ze zijn op de sociale netwerksites.

Om de tool te gebruiken, moet je eerst inloggen met je Twitter-account. Wanneer je bent ingelogd, moet je eerst de URL invoeren die je wilt analyseren. Na een paar seconden krijg je een statistisch overzicht te zien met alle artikelen en pagina’van de website die gedeeld zijn via Facebook, Twitter, LinkedIn, Delicious, Google+ en StumbleUpon. Bij het uittesten van verschillende websites valt op dat Twitter veruit de populairste platform is om artikelen te delen. Bij de meeste websites is zeker 60% gedeeld via Twitter. Het is ook mmogelijk om te zien wat de populairste artikelen zijn. 

Iedereen met interesse in SEO, social media en publishing kan de tool gebruiken. Het is vrij gemakkelijk te gebruiken wanneer je een Twitter-account hebt, zodat je meteen kunt inloggen. Wanneer je een nieuwe website lanceert of wilt zien hoe het mogelijk is om meer bezoekers te trekken dan concurrende sites, dan kun je de nieuwe website ook vergelijken met concurrende websites. Zo kun je ook zien welke keywords deze websites gebruiken of hoe de website is samengesteld.