Online11.06.2012

MyHeritage bereikt 1 miljard profielen


myheritage-bereikt-1-miljard-profielen.jpg
myheritage-bereikt-1-miljard-profielen.jpg

’s Werelds grootste familienetwerk kondigde vandaag aan dat het met het bereiken van 1 miljard profielen een mooie mijlpaal heeft behaald. De miljard personen komen voor in de ruim 23 miljoen stambomen, aangemaakt door miljoenen families die wereldwijd gebruikmaken van MyHeritage en het gigantische netwerk vormen, alwaar zij familie-ontdekkingen doen en met elkaar in contact blijven.

Met meer dan 63 miljoen geregistreerde gebruikers is MyHeritage de thuishaven geworden voor gezinnen die hun familiegeschiedenis willen ontdekken, familieherinneringen willen delen en met elkaar in contact willen blijven. MyHeritage bevordert het familie-onderzoek bij het doorbreken van genealogische barrières door ’s werelds grootste set aan stamboomgegevens te combineren met miljarden historische gegevens. 

Dagelijks worden 1 miljoen profielen toegevoegd aan het netwerk van MyHeritage en melden zich gemiddeld 600.000 geregistreerde leden zich per maand aan. Een geavanceerde technologie genaamd Smart Matching stuurt nieuwe familieontdekkingen aan door automatisch op zoek te gaan naar overeenkomsten in de verschillende stambomen met dagelijks nieuwe familie-ontdekkingen als gevolg voor de gebruikers van het netwerk.

Het behalen van één miljard profielen is een belangrijke mijlpaal in de vruchtbare groei van MyHeritage om onze positie als internationale bestemming voor families te verstevigen“, aldus oprichter en CEO van MyHeritage, Gilad Japhet. “Wij streven continu naar het ontwikkelen van moderne technologieën die een groot netwerkeffect creëren met onze grote hoeveelheid aan data. Hoe meer content wordt toegevoegd door de wereldwijde gebruikers van MyHeritage des te meer familieleden en relevante historische gegevens zij zullen ontdekken en zo meer kleur en diepte toevoegen aan hun familiegeschiedenis. Met één miljard profielen en enkele nieuwe en enerverende innovaties in petto kijken wij uit naar het voortzetten van onze buitengewone groei in de komende jaren.

Ongeveer de helft van de miljard stamboomprofielen op MyHeritage betreft levende personen, waardoor het voor gebruikers mogelijk is in contact te komen met verwanten en zo samen te werken aan de gezamenlijke familiegeschiedenis en familieherinneringen te delen. De andere half miljard profielen betreft overledenen, waarmee levende personen gezamenlijke voorouders kunnen op te sporen. Met een uitgebreid ledenbestand verspreid over ieder content en land, vertegenwoordigt MyHeritage een toegang tot een enorme variëteit aan familieachtergronden uit diverse culturen, religies en etniciteiten.

De acquisitie van, de websites voor familie-onderzoek, WorldVitalRecords en FamilyLink in November 2011 en de aankondiging om de Amerikaanse volkstelling van 1940 geheel gratis beschikbaar te stellen in April 2012, hebben MyHeritage veranderd in een toonaangevende website voor onderzoek naar familiegeschiedenis, naast het behoud van de focus om families wereldwijd te verenigen. De MyHeritage stamboomapplicatie voor mobiele toepassingen welke in December 2011 gelanceerd is heeft inmiddels meer dan 750.000 installaties gerealiseerd.