Online07.02.2012

Design The New Business


In onze snel veranderende wereld worden de zakelijke uitdagingen voor merken alsmaar groter. Oude denkwijzes worden vervangen door open denkers en creativiteit. Design en met name de open creatieve denkprocessen van design spelen steeds meer een centrale rol in het oplossen van problemen in de toekomst. ‘Design The New Business’ is een documentaire over de relatie tussen design en business. Ze verkent die relatie en onderzoekt hoe ze elkaar beïnvloeden.

Op 19 december 2011 was deze documentaire voor de eerste keer te zien in Finland. De locatie was Aalto Design Factory: ‘a passion-based co-creation platform bringing together students, entrepreneurs and researchers around the topics of design and innovation,’ zoals ze dat zelf zeggen. Een twintigtal personen hebben de film bekeken waaronder personeel van Aalto Design Factory, studenten en ondernemers. De film slingert de discussie aan over de rol van design in business.

Een aantal citaten:

“I think that synthesizing and empathy are at the core of design.”

“The current linear models of project management do not allow for a design thinking approach, which is essentially non-linear and human centered.”

“Design will not be a separate department but a skillset and a mindset”

“It seems business needs design to know which problems to solve…and then to solve those problems.”

“I liked that the documentary presented also other aspects of design thinking than the human-centered approach.”

“To me the core message is the role of design in creating something novel…so are you optimizing, or creating something new?”

“Translating or interpreting the needs of the users differs from traditional market research significantly.”

De documentaire geeft geen conclusie of een recept om de nodige ‘innovation in business’ mogelijk te maken door het design denken. De film bevat interviews met Alexander Osterwalder (Business Model Generation), Frido Smulders (TUDelft), Ralf Beuker (FH Münster), Jan Buijs (TUDleft), Philips, Engine Service Design, DesignThinkers, Claro Partners, IN10, Volkswagen, and Océ.

De makers geloven dat het design denken de nieuwe manier van innovatie in business mogelijk maakt. Welke succesfactoren zijn er te identificeren? De interviews laten zien welke creatieve werkwijzes in de design industrie de veranderingen in alle branches mogelijk maken.

Een boeiend project. Op dit moment moeten we het doen met de trailer, maar we gaan zeker via ons netwerk zoeken naar mogelijkheden om de documentaire met onze innovatieve relaties te delen. Ik hoop daar binnenkort meer over te kunnen melden!

via: http://www.designagain.nl

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Innovatie

AWS stimuleert groei van generatieve AI-startups

Technology18.06.2024

AWS stimuleert groei van generatieve AI-startups

McDonalds ontdekt dat AI in de McDrive nog geen goed idee is

McDonald’s heeft recent wel geprobeerd om die mensen te vervangen door AI, maar die deed het waarschijnlijk minder goed dan zijn menselijke collega.

Online17.06.2024

McDonalds ontdekt dat AI in de McDrive nog geen goed idee is

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

De knappe koppen van MIT hebben cement ontwikkeld dat vol energie zit. Hiermee maak je in één keer een giga-accu van je woning.

Technology14.06.2024

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

Nog een Delfts succes: waterstofauto is geschikt voor openbare weg

De studenten van TU Delft zijn lekker bezig. Eerder kwam er al goed nieuws binnen over de hyperloop, en nu ook over de waterstofauto.

Automotive11.06.2024

Nog een Delfts succes: waterstofauto is geschikt voor openbare weg

Een succes voor hyperloop: TU Delft laat het van baan wisselen

Het leek even moeilijk te worden voor de hyperloop, maar de studenten van TU Delft hebben nu een groot succes bereikt.

Technology10.06.2024

Een succes voor hyperloop: TU Delft laat het van baan wisselen

Besteed je metaalbewerking online uit

Heb je voor je bedrijf een specifiek onderdeel nodig, maar heb je zelf niet de mogelijkheid om het te maken? Dan zul je op zoek moeten naar een andere oplossing. Gelukkig is er in deze tijd, waarin techniek en online bestellen steeds gemakkelijker wordt, een andere oplossing voorhanden.

DC Business29.05.2024

Besteed je metaalbewerking online uit

5 redenen om juist nu een Ambilight TV te kopen

Philips TV zal na 73 jaar tv-kijken in Nederland (waar zij de grondlegger van zijn) voor jou niet een onbekende zijn. In 1985 waren zij daarnaast de eerste die met de platte tv kwamen zoals we die tegenwoordig kennen en dit jaar vieren ze het 20-jarige bestaan van Ambilight TV.

Technology29.05.2024

5 redenen om juist nu een Ambilight TV te kopen

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

Op de techbeurs VivaTech 2024, die van 22-25 mei in Parijs plaatsvindt, toont Peugeot zijn visie op toekomstig rijplezier met een innovatief Hypersquare stuursysteem. Dit systeem is een van de vele technologische vooruitgangen in het volledig elektrische Inception Concept, dat nu zijn publieke debuut maakt in Parijs.

Automotive23.05.2024

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare