Online22.01.2012

Wie is Kim Schmitz aka Kim Tim Jim Vestor aka Kim Dotcom


De website Megaupload.com werd afgelopen donderdag uit de lucht gehaald met nog eens achttien partnersites op gezag van het Amerikaanse ministerie van Justitie. Daarnaast werd beslag gelegd op 50 miljoen dollar op de rekeningen van het in Hong Kong gevestigde bedrijf.

Tenminste 7 verantwoordelijke medewerkers van Megaupload.com zullen worden vervolgd en van die zeven werden er vier gearresteerd in Nieuw-Zeeland waaronder de 38-jarige Kim Schmitz (oprichter/eigenaar) aka Kim Dotcom aka Kim Tim Jim Vestor naast de Nederlander Bram van der Kolk aka (Bramos).

Volgens de FBI en de Amerikaanse Justitie gaat het om één van de grootste zaken rond schending van auteursrechten ooit. Megaupload.com zou volgens hen maar liefts meer dan 500 miljoen dollar hebben beroofd van de muziek- en filmindustrie door het illegaal verspreiden van bestanden.

Maar wie is Kim Schmitz werkelijk. De man hieldt er een exorbitante levenstijl op na en had geen moeite om dit de wereld te laten zien. Wie even op hem in Google zoekt komt honderden foto’s tegen die zijn levensstijl onderstrepen. Onderstaande video van de zender 3News geeft een kort en helder beeld van Kim en het bedrijf MegaUpload. Inmiddels heeft het hackerscollectief Anonymous harde acties aankondigd en al een aantal sites in de VS platgelegd als reactie op de arrestatie van Kim en zijn medewerkers. Andere vergelijkbare sites als MegaUpload lijken te zijn gewaarschuwd voor de honger van de FBI!

Op het internet is inmiddels veel kritiek over de aanpak van de FBI. MegaUpload zou wel degelijk legaal opereren. De dienst werd ook door veel mensen gebruikt die dagelijks hun persoonlijke documenten deelden met anderen. Ruim een jaar geleden werd deze promo-video gemaakt met o.a. Will.i.am, P Diddy, Kanye West, Chris Brown, Jamie Foxx, Kim Kardashian en Serena Williams. 

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.