Online02.04.2010

Nieuwe interface voor Second Life


nieuwe-interface-voor-second-life.jpg
nieuwe-interface-voor-second-life.jpg

Linden Lab heeft deze maand zijn online 3D-wereld Second Life verbeterd met een nieuwe gebruiksinterface, nieuwe mogelijkheden om webcontent te importeren en een gemakkelijkere eerste ervaring voor nieuwe gebruikers. De verbeteringen zijn onderdeel van de visie van Linden Lab om Second Life toegankelijk te maken voor de brede groep gebruikers die nu al online actief is in 2D sociale netwerken.

Deze upgrades zijn een belangrijke stap in de ontwikkeling van een toegankelijker Second Life voor gebruikers over de hele wereld,” aldus Mark Kingdon, CEO van Linden Lab. “Komend jaar zullen we doorgaan met het afbreken van de muren die Second Life oorspronkelijk scheidden van de rest van het sociale web. Second Life wordt zo steeds meer onderdeel van het web, en andersom.”

“Deze upgrades zijn een belangrijke stap in de ontwikkeling van een toegankelijker Second Life voor gebruikers over de hele wereld,” aldus Mark Kingdon, CEO van Linden Lab. “Komend jaar zullen we doorgaan met het afbreken van de muren die Second Life oorspronkelijk scheidden van de rest van het sociale web. Second Life wordt zo steeds meer onderdeel van het web, en andersom.”

De nieuwe upgrades van Second Life zijn onder andere:

·        Nieuwe gebruikersinterface: de software die je gebruikt om toegang te krijgen tot Second Life is aanzienlijk verbeterd. De nieuwe Viewer 2 gebruikt elementen waar webgebruikers al bekend mee zijn, zoals navigatiebalken en vriendenlijsten om het socializen in de virtuele wereld makkelijker te maken.

·        Shared Media: Residents kunnen nu willekeurige content van het Web zoals Adobe Flash importeren in Second Life. Zo kun je met vrienden in Second Life naar streaming TV-programma’s of films kijken, of in de wereld samen een online spel spelen of werken aan documenten of presentaties.

·        Direct je eerste ervaring: in twee nieuwe oriëntatiegebieden – Welcome Island en Discovery Island – kunnen nieuwe gebruikers leren om te gaan met Second Life en direct nieuwe mensen ontmoeten. Welcome Island leert gebruikers om te gaan met de basis van Second Life en Discovery Island helpt nieuwe gebruikers communities te vinden die bij hen passen.

·        Nieuwe startavatars: avatars zijn de vertegenwoordiging van je identiteit in Second Life. Nieuwe Residents beginnen hun ervaring in de virtuele wereld met het selecteren van hun startavatar, die je later kunt aanpassen wanneer je gewend bent aan de wereld. De nieuwe reeks startavatars zijn een goede weerspiegeling van alle culturen en interesses binnen Second Life.

Second Life is een online 3D-wereld waar gebruikers, ook wel Residents genoemd, zelf ervaringen en content ontwikkelen. Residents besteden maandelijks gemiddeld zo’n 40 uur in Second Life waar ze met andere gebruikers overal ter wereld via tekst, video en voice chat om samen virtuele goederen maken, eigen ondernemingen beginnen en samen werken. Iedere dag maken Residents meer dan 250.000 virtuele goederen en dragen daarmee bij aan een virtuele economie die in 2009 meer dan 500 miljoen dollar aan transacties tussen gebruikers genereerde.