Online24.02.2010

Sellaband Failliet


sellaband-failliet.jpg
sellaband-failliet.jpg

Sellaband is failliet en dat is verdomde jammer. Sellaband is een online beleggingssite voor opkomende artiesten waarbij fans kunnen investeren in beginnende bands. Eerder deze week viel het doek officieel voor de site welke door velen als een mogelijke redding werd gezien van de onder druk staande muziekindustrie.

Sellaband bood artiesten en muziekliefhebbers de mogelijheid elkaar te vinden middels een vernieuwend concept. Een artiest plaats een eigengemaakt lied en kan vervolgens ‘believers’ vinden. Deze believers kunnen investeren in de artiest. Voor $10 koop je een ‘stukje artiest’. Als de artiest dan $50.000 bij elkaar heeft aan believers kan hij een plaat opnemen. De muziek wordt vervolgens gratis weggegeven, maar alle advertentierevenues eromheen worden verdeeld onder alle believers, de artiest en de eigenaren van de website.

Bij het Nederlandse bedrijf is niemand meer bereikbaar voor commentaar. Op de site staat inmiddels een korte reactie van Johan Vosmeijer, CEO van SellaBand, dat het bedrijf failliet is.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.