Online16.10.2009

Mail (bijna) altijd de juiste Bob


mail-bijna-altijd-de-juiste-bob.jpg
mail-bijna-altijd-de-juiste-bob.jpg

De developers-speeltuin van Gmail, Labs, heeft in het verleden al een aantal nuttige als hilarische uitbreidingen van de dienst opgeleverd. Het indelen van meerdere inboxen bijvoorbeeld. Of het grappige Mail Goggles, dat moet voorkomen dat je in een (slaap)dronken bui een verkeerde boodschap verstuurd. De laatste toevoeging aan Labs heeft de pakkende titel “Got The Wrong Bob?”.

De uitbreiding is vooral handig voor mensen die veel groepsmailtjes verzenden via Gmail. Wanneer je meerdere “Johan’s” of “Bob’s” kent, is een foutje bij het toevoegen van de ontvangers zo gemaakt. “Got The Wrong Bob?” scant bij het samenstellen van je ontvangerslijst door je verzonden e-mail en zoekt naar onregelmatigheden. Wanneer je “Johan F.” in een lijst met ontvangers hebt staan waar normaliter “Johan V.” tussen staat, zal de plug-in je vragen of je niet toevallig “Johan V.” bedoelt en dit eventueel voor je aanpassen.

Een hele handige functie die helaas alleen werkt bij het verzenden van e-mail naar meer dan één persoon. En dus kan de verkeerde Bob nog steeds per ongeluk een mailtje van je krijgen!

-709.jpg
-709.jpg